Реклама / Ads
24| 5482 |20.04.2021 НОВИНИ

Туризмът: Любен Дилов за министър е подигравка

.
Любен Дилов-син
Туристическият бранш разглежда като гавра предложението на коалицията ГЕРБ/СДС, която предложи за министър на туризма Любен Дилов, пише TravelNews. Дилов се вля в редиците на ГЕРБ като водач на листата в Бургас, от където влезе като депутат и където за първи път управляващата партия загуби голямата си подкрепа.
 

„Абсолютна подигравка и безхаберие с туризма. По-добре, че няма да мине предложеното правителство, след като не успяха да намерят истински експерти в държавата“, коментира пред Евгения Димова от Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“.

 

„Онемях! В шок съм“, реагира искрено председателят на сдружението Павлина Илиева. Според нея Дилов-син е ерудиран човек и има широк поглед върху културния живот в България, но за туризма си трябва експерт.

 

„Вече се кръстим и се шегуваме в бранша, защото се гаврят с нас“, казва Бранимир Миланов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Според него предложението на ГЕРБ показва, че нямат отношение към туризма и тази част от българската икономика.

 

„Крайно време е секторът да бъде ръководен от хора, които са врели и кипели в него“, допълни Миланов.

 

Председателят на организацията Георги Щерев посочи, че ГЕРБ са показали за 6 години, че не се вълнуват от туризма въпреки създаденото по тяхно време министерство. За тях секторът бил само плажовете, които отдадоха на концесии. Щерев също смята Любен Дилов за ерудиран мъж, но е необяснимо да бъде министър на туризма. „За нашия сектор искаме подготвен човек, за да може да решава натрупаните многобройни проблеми“, допълни той.

 

Венцислав Кръстев, председател на Сдружение „Туризъм“ обясни, че познава добре Дилов, „който разбирал от всичко“ и е добър водолаз. „Министърът на туризма трябва да бъде администратор и да бъде обграден от хора, които разбират“, подчерта той.

 

„В сектора сме виждали и по-зле. След Николинка нищо не може да ни учуди“, каза Димитър Попов, управител на „Пенгуин травел“. По думите му не е задължително постът да бъде зает от човек, който е работил в хотелиерството или в туроператорската дейност. Важно било да има също експертиза в дигитализацията и в рекламата, и да бъде обграден от зам.-министри от бранша.

 

В социалните мрежи от професионалните среди реагираха много подигравателно. “С три пъти Не за съжаление няма да се класира напред“, пише потребител във Фейсбук с препратка към „България търси талант“, където Дилов-син е в журито.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4340 |20.04.2021 Бабикян: Дилов на туризма е впечатляващо. ИТН и ИМВ отхвърлиха възможността да подкрепят кабинета „Митов“ . 74| 8148 |20.04.2021 Борисов обяви кабинета - стари муцуни, Калин Вельов и Дилов-син нови министри . 29| 6152 |16.04.2021 Любен Дилов-син лансира новата опорка на ГЕРБ, с която се атакува партията на Слави Трифонов . 2| 3215 |15.04.2021 Политологът Милен Любенов прогнозира правителство на опозиционните сили за година, после - нови избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads