Реклама / Ads
1| 2545 |08.07.2024 НОВИНИ

Турция е под вода, има жертви

.
снимката е илюстративна Източник: личен архив
Двама души загинаха при поройни дъждове в Черноморската област на Източна Турция, съобщи Хаберлер.
 

От силните валежи в окръг Орду в Черноморската област на Турция са прелели реките в селищата Чайбашъ и Икиздже. Придошлите води са залели мостове и обширни терени.

 

В махала в село Чайбашъ възрастна жена, която искала да премине през мост, е била повлечена от водите на реката и се е удавила. Екипи на Дирекцията за реакции при извънредни ситуации и бедствия (АФАД) се опитали да спасят жената, но без успех. Бурните води са отнесли тялото на повече от 2 км.

 

Продължават действията на спасителите екипи за справяне с природното бедствие. На редица места са се образували свлачища. Евакуирани са семейства и домашни животни, които се намират близо до реката.





От общината в Орду са отправили предупреждения към жителите на селата, че се очакват още валежи и свлачища и призовават за предприемане на превантивни мерки. Изпратени са допълнително спасителни екипи и техника за борба с пороите.

 
Съобщава се, че в окръг Орду са се изсипали 100 литра валежи на 1 кв. км - нещо, което местните хора не помнят да се е случвало.

 

В Самсун, който също се намира в Черноморската област, са прелели няколко реки. В селищата Терме и Салъпазаръ са се удавили домашни животни, наводнени са ниви, зеленчукови градини и жилища, работни места.





Муш - окръг в Източна Турция, също е в плен на поройни валежи, пише БТА.

 

В село Малазгирт поройни валежи са наводнили къщи и земеделски площи. Нанесени са щети върху реколтата и животните.

 

Двадесетгодишна жена е била повлечена от водите на придошла река. Въпреки усилията, местните хора не са успели да я спасят.

 

От Синоптичната служба съобщават, че се очаква валежите в черноморската област - в Трабзон и Гиресун, да продължат.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2452 |08.07.2024 Георги Кадиев: В БСП е боза . 3| 4167 |08.07.2024 Немска общност трайно се засели в Ахелой. Западноевропейци се юрнаха да купуват имоти по родното Черноморие . 21| 3962 |08.07.2024 Арестуван е шефът на "Русофили" - Пловдив. Още едно лице е задържано за разпространение на държавна тайна /обновена/ . 0| 2667 |08.07.2024 Страната ни е с една от най-дългите работни седмици в ЕС - 39 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads