Реклама / Ads
11| 4099 |03.12.2020 НОВИНИ

Twitter и Facebook с множество предупреждения за видео на Тръмп

.
Доналд Тръмп
Социалните мрежи Twitter и Facebook пуснаха редица предупреждения заради 46-минутно видео на Доналд Тръмп, в което републиканецът още веднъж повтаря безпочвените си твърдения за изборни измами по време на вота през ноември, спечелени Джо Байдън.
 

Демократът-ветеран спечели изборите с 306 електорални гласа. Тръмп получи 232.

Байдън успя да обърне резултатите в няколко ключови щата, а броенето на бюлетините продължи дни наред. Тръмп обаче отказва да се оттегли и да предаде властта. Вместо това заведе (и впоследствие загуби) искове в няколко щата за измами и манипулации.

 

“Това може би е най-важната реч, която ще изнеса”, започна Тръмп в свое обръщение към американците. Във видеото неколкократно се повтаря, че американската избирателна система е под координирана атака и превземане.

 

Тръмп се обърна към гражданите от Дипломатическата зала. От там той продължи безсмислената си съпротива срещу изборите от вота бяха сертифицирани. Байдън продължава да оформя кабинета си и да се подготвя за встъпването си в длъжност на 20 януари, пишат от в. “Гардиън”.

 

Байдън получи рекордните 81 милиона гласа спрямо 74 милиона за Тръмп.

 

Републиканецът все повече се задълбава в твърденията си за "фалшиви избори", въпреки че членовете на собствената му администрация (в това число и главния прокурор Уилям Бар) посочиха, че не са открити доказателства за тази широко разпространена измама. Съдилища в редица щати отхвърлиха един по един заведените съдебни искове от името на президента Тръмп.

 

“Тук не става въпрос само за почитане на гласовете на 74 милиона американци, гласували за мен. А за гарантирантиране на гражданите, че могат да имат вяра в тези избори. И във всички бъдещи избори”, посочи още Тръмп.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3973 |17.11.2020 Личен лекар: Имаме нужда от написан протокол за действие, не във Facebook . 9| 7133 |26.10.2020 Божков към Борисов в Twitter: Оздравявай бързо, имаш да плащаш! . 34| 8950 |20.10.2020 Facebook цензурира доц. Мангъров за предпазните маски . 37| 12825 |16.10.2020 Ден 100 на живо! Огромно множество от хора на Великото народно въстание V. Има сблъсъци пред БНТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads