Реклама / Ads
0| 2812 |07.02.2022 НОВИНИ

Учениците в няколко области ще учат присъствено от втория учебен срок

.
Всички ученици в областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен ще започнат присъствено втория учебен срок от днес. Те ще влязат в клас след изследване за COVID-19 с познатите вече щадящи тестове с проба от слюнка, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.
 

Без тестване могат да са на училище притежателите на зелен сертификат - документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.


В цялата страна при същите условия - тестване или зелен сертификат, продължава присъственото обучение на децата от началните класове - от първи до четвърти клас.


В областите Бургас и Стара Загора всички ученици от пети до 12-и клас ще имат занятия в електронна среда през тази седмица. В останалите 22 области вторият срок ще започне онлайн за отделни випуски от прогимназиалния и гимназиалния етап. В областите Добрич, Кърджали и Хасково някои класове ще учат от вкъщи само в отделни общини. Останалите ще се в клас.


В София учениците от първи до шести клас, а също от осми, девети и 11-и клас ще започнат втория учебен срок присъствено. През цялата седмица учениците от седми, десети и 12-и клас клас ще имат онлайн занятия. Решението е на столичната Регионална здравна инспекция /СРЗИ/ заради достигната 14-дневна заболяемост от над 2000 на 100 000 души.


Присъственото обучение в софийските училища ще е при тестване на учениците един път в седмицата. Осигурени са достатъчно щадящи тестове с проба от слюнка за цялата страна.

Дали обучението на ротация в София ще продължи и след 13 февруари, зависи от епидемичната обстановка и от решението на СРЗИ.


Режимът на обучение - присъствено или от разстояние, се определя на локално равнище със заповед на Регионалната здравна инспекция. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти.
Според националния план за справяне с пандемията едни и същи ученици не могат да учат онлайн повече от една седмица без прекъсване, информират от МОН.ученици училище учене присъствено зелен сертификат

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3162 |03.02.2022 Обратно в клас! Учениците от девет випуска в София започват втория срок присъствено . 1| 3835 |01.02.2022 Жълт код за снеговалежи в три области днес . 6| 2918 |31.01.2022 В 14 области е регистриран Омикрон. Дете е заразено едновременно с COVID и с грип . 3| 3142 |29.01.2022 Въведоха вечерен час за учениците в Пернишка област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads