Реклама / Ads
14| 4506 |14.03.2021 НОВИНИ

Учител по кларинет почина след ваксинация с ”АстраЗенека” в Италия

.
Северната италианска област Пиемонте заяви днес, че временно ще спре имунизацията с партида дози от ваксината на ”АстраЗенека” (AstraZeneca), след като учител от град Биела починал след ваксинация вчера, предадоха световните медии.
 

Малко по-рано регионалните власти обявиха, че изобщо преустановяват ваксинацията с препарата на британско-шведската компания. Впоследствие те промениха решението си, като спряха от употреба само партидата, от която е била дозата, поставена на починалия впоследствие учител.

 

Номерът на партидата е ABV5811, съобщиха италиански вестници. Това бе потвърдено от източник, близък до регионалното правителство на област Пиемонте със столица Торино.

 

Починалият е 57-годишен преподавател по кларинет в консерватория, съобщи АНСА.

Властите в Пиемонте взеха своето решение, след като няколко европейски страни вече предприеха аналогични мерки - за последно Ирландия тази сутрин. Регионалното правителство обясни, че става въпрос за предпазна мярка, и очаква резултатите от изследванията, които ще проверят използваната партида и дали има връзка между смъртта на ваксинирания и поставянето на препарата на АстраЗенека. Те не дадоха подробности за обстоятелствата около кончината на учителя.

 

"Това е акт на изключителна предпазливост, докато проверим дали има връзка. До този момент не е имало тежки странични ефекти при поставяне на ваксините", изтъкна в изявление ръководителят на областната здравна служба Луиджи Дженезио Икарди.

 

В четвъртък италианският здравен контролен орган забрани използването на друга партида дози от ваксината на АстраЗенека. Източници на Ройтерс казаха, че решението е било взето, след като двама мъже са починали в Сицилия, след като им били поставени дози от партида ABV2856.

 

Забраната е предпазна мярка, обясниха от регулатора и обърнаха внимание, че не е установена връзка между ваксинацията и последвалите "тежки неблагоприятни събития", отбелязва БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4071 |13.03.2021 Бременна жена с Covid-19 е починала в Благоевград . 23| 3681 |13.03.2021 Д-р Брънзалов: Като личен лекар бих поставил ваксина на починалата жена . 8| 4281 |12.03.2021 Кардиологът на починалата след ваксина жена: Нямаше оплаквания, всичко бе спазено . 6| 5830 |12.03.2021 Майка в кома роди близнаци, бащата почина от коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads