Реклама / Ads
9| 5056 |11.10.2007 НОВИНИ

Учителски гласове срещу синдикални босове, шествия в София

.
Учителите да преговарят пряко за исканията си с правителството. Подобно мнение се чува все по-често сред стачкуващите преподаватели от цялата страна. Причина за реакцията са неадекватните действия на профсъюзите.
 

Синдикатите уж защитавали интересите на даскалите, а всъщност са една от причините за зациклилите дискусии с властта и експертите по увеличение на месечните възнаграждения в образованието. Това обсъждаха преподаватели по време на започналите тази сутрин протестни шествия в столицата. Има много остри реакции по повод действия както на лидера на КНСБ д-р Желязко Христов, така и към шефката на учителския синдикат Янка Такева. Обвиненията са, че и двамата теглели чергата към себе си и искали да изтъкнат личните си заслуги, сякаш не става дума за важни не само за учителите, но и за цялото общество събития.

Някой се опитва да политизира стачката ни, а нашите искания са ясни: повишения на месечните възнаграждения и подобряване на условията за преподаване, категорични са стачкуващите. Учителите не са против провеждане на реформи, но държат за всичко това да се договорят с правителството и министерството, за да е ясно за какво точно става въпрос и на какви етапи може да се реализира.

Синдикалните лидери не са докрай убедителни, те сякаш искат да покажат, че без тях не може и с тях трябва да се съобразяват и учителите, и правителството, е мнението на педагога Анелия Кръстева.

Въвеждат се промени в организацията на движение заради националния митинг- шествие на учителите, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Промените в движението са следните:
Днес се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, както следва:
От 10.00 часа до 21.00 часа по:
бул. "Княз Ал. Дондуков" между бул. "В. Левски" и бул. "Княгиня М. Луиза", с изключение на трамвайните мотриси от маршрутите на градския транспорт;
бул. "Цар Освободител" между ул. "Раковски" и бул. "Княгиня М. Луиза";
От 10.00 часа до 10.30 часа по:
бул. "Хр. Ботев" между бул. "Македония" и бул. "Ал. Стамболийски";
ул. "Гурко" между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "В. Левски"; От 12.30 часа до 16.30 часа по:
бул. "Цар Освободител" между ул. "Раковски" и бул. "В. Левски";
ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Оборище";
От 08.00 до 22.00 часа на 11.10.2007 г. да се забрани престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите, микробусите и леките автомобили, превозващи участниците в националните митинги-шествия, сигнализирани по подходящ начин по:
ул. "Гурко" между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "В. Левски";
паркинга на моста пред националния стадион "В. Левски";
паркингите пред вх.Б и вх.Г на националния стадион "В. Левски";
паркинга в северната част на пл. "Св. Ал. Невски";
централното пътно платно на бул. „Македония" между бул. „Хр. Ботев" и пл. „Руски паметник"
пл. „Руски паметник"
Шествията да се проведат на 11.10.2007 г по следните маршрути:
От 10,30 до 11 часа
І - ви лъч - от национален стадион "В. Левски по ул. „Гурко" , ул. „Дякон Игнатий", градската градина до пл." Независимост"
ІІ - ри лъч от пл."Македония" по бул. „Хр. Ботев", бул. „Стамболийски", бул. „Княгиня М. Луиза", бул. „Княз Ал. Дондуков" до пл. „ Независимост"
ІІІ- ти лъч от пл. „Св. Ал. Невски" по ул. „Московска", „Раковски", бул. "Княз Ал. Дондуков до пл. "Независимост".
От 12.50 до 13.30 часа
IV ти лъч - от пл. Независимост по бул. „Цар Освободител" , пл. „Народно събрание". Общината е съгласувала присъствие извън охраняемата зона, а не „жива верига" около сградата.
От 16 00 до 16 30 часа
V- ти лъч от пл. Народно събрание по бул. „ Цар Освободител" до пл. „Независимост".
„Паркинги и гаражи" ЕАД да закрие паркинг „синя зона" и служебен абонамент за времето и на местата посочени в т. 1 и т. 2
Столична дирекция "Полиция" да осигури охрана и постове контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища, които съвместно с линейния контрол на "СКГТ Софи" ЕООД да спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и масовия градски транспорт в зависимост от преминаване участниците в шествията. При необходимост от промяна на маршрутите на градския транспорт същите да се извършват с разпореждане от главния диспечер. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5525 |09.10.2007 Веска Караманова предложи общините да помогнат за учителските заплати . 1| 6861 |08.10.2007 Ново обвинение срещу Максим Стависки за катастрофата край Ропотамо . 0| 5314 |05.10.2007 Затвор и глоба за купуване на гласове . 0| 5404 |02.10.2007 Млади учени протестираха с тикви срещу тиквениците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads