Реклама / Ads
1| 2764 |14.11.2023 НОВИНИ

Удари с дронове по завод за "Кинжал" и "Искандер" в Русия

.
Източник: личен архив
През нощта дронове да ударили конструкторското бюро "Машиностроение" край Москва, което произвежда ракетите "Кинжал" и "Искандер", както и химически завод в района на Брянск, произвеждащ експлозиви, съобщава изданието "Украинская правда“, като се позовава на данни от редица Telegram канали, цитирали свои източници.
 

Каналът Astra цитира данни, съгласно които в сутрешните часове на деня в Коломна близо до Москва е съобщено за експлозии в района на конструкторското бюро "Машиностроение". За последно обектът бе подложен на атака на 11 ноември.

 

"Днес около 07:30 часа отново се чу силна експлозия в района Голутвин.... Алармените системи на колите, паркирани в дворовете, се включиха. Жители съобщиха за движение на превозни средства на спецслужбите“, разказва един от очевидците.

 

"Конструкторско бюро по машиностроене“ е един от водещите руски конструкторски, изследователски и производствени центрове в областта на военната техника, който произвежда по-специално ракетите "Кинжал“ и "Искандер“. Компанията е основана през 1942 г. и е част от холдинга "Високоточни комплекси" на държавната корпорация "Ростех".

 

Според канала Baza, през нощта в цеха на Брянския химически завод, разположен в село Селцо, е открит дрон от самолетен тип, натоварен с експлозив. Покривът на обекта е бил разрушен на три места, на място са били изпратени екипи на аварийните служби. Няма данни за пострадали или жертви.

Заводът е специализиран в производството на промишлени взривни вещества и обезвреждане на боеприпаси. Анонимни канали в Telegram твърдят, че той вече е бил атакуван през март тази година.

 

На свой ред от Министерството на отбраната в Москва обявиха, че системите за ПВО са унищожили четири украински дрона в Московска, Тамбовска, Брянска и Орловска области.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2667 |14.11.2023 Явор Божанков към БФС: Какво трябва да се случи, че това пропаднало ръководство да ни освободи от себе си? . 10| 2724 |14.11.2023 Министър Гвоздейков: Откакто държавата взе контрола над “Росенец” от "Лукойл", работата се извършва нормално . 1| 2490 |14.11.2023 НОИ утвърди проектобюджета на държавното обществено осигуряване . 0| 2609 |14.11.2023 Бил Гeйтc: Пpeз cлeдвaщитe 5 гoдини ИИ щe пpoмeни paдиĸaлнo нaчинa, пo ĸoйтo изпoлзвaмe ĸoмпютpитe

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads