Реклама / Ads
1| 3646 |22.08.2018 НОВИНИ

На ужилените клиенти на ”Олимпик” ще се даде възможност за съдебен процес

.
На ужилените клиенти на „Олимпик” в България, които ще трябва да подадат искове за възстановяване на суми за предсрочно прекратените си застрахователни договори, ще бъдат осигурени условия за адекватно съдебно представяне в Никозия, увери временният ликвидатор на компанията Павлос Накузи.
 

50 млн. евро може да достигне стойността на плащанията към засегнати от „Олимпик” след обявяването на компанията в ликвидацията според предварителни оценки. Това включва частта от застрахователните премии, които трябва да бъдат възстановени, както и покриване на искове за злополуки, настъпили преди прекратяването на договорите от 18 август.

 

На българските клиенти на „Олимпик” ще бъдат осигурени условия за адекватно съдебно представяне в Никозия, увери временният ликвидатор на компанията Павлос Накузи, цитира БНР.

 

"Като част от ликвидационната процедура, когато тя започне, всеки, на когото „Олимпик” дължи пари, ще трябва да подаде иск с доказателства за това, използвайки специален формуляр, който трябва да бъде заверен в съд в Кипър или в посолството на Кипър в София. Българските клиенти ще могат да упълномощят някого да действа от тяхно име в Кипър. В закона е регламентирано, че те имат право да попълнят формуляра  на собствения си език. Тъй като нормално той ще бъде на гръцки език, ние ще намерим начин той да бъде и на български език също", разясни Павлос Накузи.

 

От кипърския Фонд за автомобилно застраховане (Гаранционния фонд) смятат, че според наличната към момента информация за очаквани искове средствата ще бъдат достатъчни, за да се справи той с необходимите плащания по случаи на „Олимпик”. Трансгранични споразумения регламентират задълженията на Гаранционния фонд към притежателите на полици в други страни и кипърската структура е подписала такова споразумение със своя български партньор, посочиха от фонда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4023 |21.08.2018 В Кипър ”Олимпик” има само 10 000 клиенти, като 2000 от тях са българи . 1| 3764 |21.08.2018 Парламентът заседава извънредно заради ”Олимпик” и Търговския регистър . 14| 6182 |19.08.2018 Нинова към Борисов: Не лъжете бг-данъкоплатците за ”Олимпик”, не познавате материята . 10| 5003 |19.08.2018 Борисов вика Горанов и КФН, ще помага на ужилените от ”Олимпик”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads