Реклама / Ads
17| 2951 |31.07.2024 НОВИНИ

Украйна масово унищожава прехвалените руски танкове

.
Руски танк
На 29 и 30 юли руските сили проведоха пет механизирани атаки с размер от взвод до батальон в западната част на Донецка област. Готовността на руското военно командване да приеме скъпоструващи загуби на бронирана техника, без да проведе широкомащабна, многопосочна настъпателна операция или да постигне оперативно значим напредък в западната част на Донецка област, вероятно ще натовари руските военни в дългосрочен план. Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).
 

Такива локални механизирани настъпления вероятно са проява на прогнозираната лятна офанзива на Русия - руските сили вероятно не разполагат с по-широк оперативен капацитет, за да проведат отделна подновена настъпателна операция в Донецка област или другаде на фронта това лято.

 

Продължаващите руски настъпателни операции също са скъпоструващи за украинските защитници и вероятно имат за цел да намалят украинския капацитет чрез изтощаване, независимо дали са спечелили много позиции или не.

 

Кремъл вероятно се опитва да концентрира руските участници в информационното пространство в сайтове на социални медии, върху които Кремъл може да оказва по-пряко влияние, за да контролира пряко тяхната реторика, което предизвика известен отпор от страна на руските ултранационалистически военни блогъри и опозиционни журналисти.

 

Руското правителство продължава да подкрепя образователни програми по "информационна и хибридна война", насочени към обучение на руснаци за провеждане и противодействие на информационни операции, използване на методология за изследване на отворени източници и ефективно анализиране и противодействие на хибридни заплахи за Кремъл.

 

Руски официални лица и представители на Руската православна църква (РПЦ) се застъпват за това Кремъл да кодифицира в руското федерално законодателство държавна идеология, основаваща се на идеята, че суверенната украинска държава не трябва да съществува.

 

Властите в Санкт Петербург се присъединиха към други руски регионални власти, като увеличиха финансовите стимули за новобранците да подписват договори за военна служба.

 

На 29 юли британският вестник The Times публикува материал, в който подробно се описва как руските власти индоктринират депортирани украински деца чрез програми за военно-патриотично образование.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2163 |31.07.2024 Слънчева и топла сряда . 1| 2159 |31.07.2024 Продължават разговорите на ИТН за правителство . 0| 2176 |31.07.2024 Любомир Епитропов остана на 4 стотни от финала на 200 м бруст . 3| 2566 |30.07.2024 Атлет изпусна халката си в Сена на олимпиадата и се извини на жена си романтично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads