Реклама / Ads
1| 2232 |14.08.2024 НОВИНИ

ISW: Украинските сили настъпват в 41 населени места в Курска област

.
Източник: БГНЕС
Украинският държавен глава Володимир Зеленски и други високопоставени украински служители предоставиха актуална информация за продължаващото украинско нахлуване в Курска област.
 

Зеленски обяви, че украинските сили контролират 74 населени места в Курска област. Не е ясно дали той е имал предвид, че те настъпват в 74 населени места или е визирал друг тип географски административни единици.

 

Според Института за изследване на войната (ISW) от техните системи за наблюдение се вижда, че към 13 август украинските сили настъпват 41 населени места в Курска област, въпреки че има много изключително малки селища, които ISW не е включил в своеобразното си преброяване.





Руски милиблогъри твърдят, че украинските сили продължават да напредват в Курска област на фона на опитите на Русия да стабилизира фронтовата линия в района.

 

Руското военно командване изтегля някои части от Донецка област, за да ги използва при справяне с с украинското нахлуване в Курска област.

 

Руските власти до голяма степен разчитат на наборници, както и на нередовни военни части, изтеглени от по-малко критични сектори на фронтовата линия, за да се справят с продължаващото украинско нахлуване.

 

Съобщава се, че руският президент Владимир Путин е назначил помощника си Алексей Дюмин да ръководи антитерористичната операция на Русия в Курска област на 12 август.





Руските власти глобиха Telegram и WhatsApp с четири милиона рубли (44 000 долара) за това, че към датата 13 август не са премахнали "забранено" съдържание.

 

Преди дни руските части настъпиха близо до Часов Яр и югозападно от град Донецк, а украинските - се придвижиха в посока Сиверск и в западната Запорожка област.

 

Руското министерство на отбраната продължава да използва Международния военно-технически форум "Армия-2024" в Москва за разширяване на международните си връзки в областта на отбраната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6730 |14.08.2024 Васил Данов за операцията в Курск: Рискът е преценен. Тези 5-6 бригади наистина са боеспособни и си свършиха работата . 0| 2215 |14.08.2024 Пожарите край северните предградия на Атина продължават. За 4 дни огънят е изпепелил над 100 къщи . 5| 4585 |14.08.2024 Вместо да бъде отстранен, енергийният министър ще коментира акцията на Европрокуратурата в "Булгартрансгаз" . 1| 2605 |14.08.2024 Парламентът ще обсъди промени в Търговския закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads