Реклама / Ads
30| 3564 |29.01.2023 НОВИНИ

Украйна опровергава ”Вагнер” - отблъснала атаката край Благодатне

.
Източник: личен архив
Украинската армия твърди, че е отблъснала нападение в района на Благодатне в източната част на Донецка област, съобщава "Ройтерс".
 

Изявлението идва малко след като руската частна военна компания "Вагнер" обяви, че е поела контрола над селото.

 

"Украинските сили за отбрана отблъснаха атаките на окупатора в района на Благодатне в Донецка област", ​​съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили в ежедневния си сутрешен доклад по повод боевете в събота.

 

Добавя се, че силите на Киев са отблъснали руски атаки и в районите на други 13 населени места в Донецка област.

 

От своя страна групата "Вагнер", която беше определена от САЩ като транснационална престъпна организация, вчера съобщи в "Телеграм", че нейните бойци са установили контрол над Благодатне.

 

Тъй като боевете в Донецка област се ожесточиха, точната линия на контакт е неясна, особено около град Бахмут, където през последните седмици се водят едни от най-тежките сражения във войната. По-рано "Вагнер" направи преждевременни изявления за успех.

 

Украйна пък твърди, че руската офанзива към Бахмут все още не е достигнала своята кулминация, но ситуацията по фронтовата линия там става все по-тежка.

 

Четирима цивилни бяха убити, един от тях в Бахмут, а 17 бяха ранени при руски атаки срещу региона в събота, докладва губернаторът на Донецка област Павло Кириленко.

Украйна получи обещание от Запада за доставки на основни бойни танкове, като тя иска да получи и изтребители, за да отблъсне руските сили, бавно напредващи по част от фронтовата линия.

 

Вчера Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, заяви, че в момента текат ускорени преговори между Киев и съюзниците му относно исканията на Украйна за ракети с голям обсег.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8123 |29.01.2023 Държавите от Персийския залив променят облика на войната в Украйна . 11| 2963 |29.01.2023 След танковете: Украйна поиска от САЩ и ракети с голям обсег . 9| 3183 |29.01.2023 Надежда Нейнски: Голяма е опасността войната в Украйна да се превърне в ”замразен конфликт” . 11| 3450 |29.01.2023 Манол Пейков: В Украйна се вижда падналия мрак. Този мрак няма да го забравя никога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads