Реклама / Ads
6| 3268 |19.03.2023 НОВИНИ

Двама убити и десетима ранени от руски удари в Краматорск. Украинците успяват да доставят боеприпаси в Бахмут

.
Двама цивилни са убити, а 10 души са ранени при руски удари с касетъчни оръжия в Краматорск, в Източна Украйна. Това обяви Павло Кириленко, областният управител на Донецка област. В същото време украинските сили успяват да доставят боеприпаси, оборудване, храна и медикаменти на защитниците в Бахмут.
 

При ударите са били поразени парк, магазин за погребални артикули и десетина жилищни сгради, както и две коли. "Над сто страни забраняват използването на касетъчни бомби, но Русия продължава да използва тези оръжия, които изпускат множество малки бомби и раняват слепешката цивилните", заяви Кириленко.

 

Украинските сили, намиращи се извън източния град Бахмут успяват да държат руските части на разстояние, така че боеприпаси, храна, оборудване и медикаменти да могат да бъдат доставени до защитниците на града, посочват от украинската армия.

 

Говорителят на армията Сергий Черевати заяви, че украинските сили успяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени благодарение на  украинското разузнаване и контраартилерийския огън. Прокиевските сили са успели да свалят два руски дрона и да унищожат пет вражески склада с боеприпаси, каза още Черевати. Той заяви, че украинските сили са убили 193 руски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

 

Същевременно в обръщение в Телеграм украинският президент Володимир Зеленски заяви, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ. Това е станало след поредното заседание на групата "Рамщайн", тоест на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, заяви Зеленски. Пакетите военна помощ касаят боеприпаси, танкове и артилерийски установки.

 

Същевременно  финландската асоциация "Вашите фински приятели", подкрепяща Украйна, съобщи, че петима френски доброволци към украинските сили, са били ранени по време на бойни действия в Украйна. Трима от тях все още са в болници. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4372 |17.03.2023 Задържаха двама за залятата с киселина гадателката в Пловдив . 16| 3337 |12.03.2023 221 руски войници са били убити за последното денонощие в Бахмут . 0| 3390 |08.03.2023 Двама убити след заложническа драма в Мексико . 3| 2930 |07.03.2023 Майката на убития пред „Соло“: Силно се надявам този път институциите да си свършат работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads