Реклама / Ads
0| 3772 |24.04.2022 НОВИНИ

Украйна предложи специален кръг от преговори за Мариупол

.
Източник: БГНЕС
Канцеларията на президента предложи на руската страна да проведе специален кръг от преговори за спасяването на цивилните в Мариупол. Киев също призова за въвеждане на великденско примирие в града. Това съобщи в Twitter Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента и член на украинската делегацията за преговори.
 

Той отбеляза, че въпреки факта, че украинците празнуват Великден, руските войски атакуват„Азовстал”, където се намират както украинските военни, така и жителите на Мариупол. „Великден 2022 г. Но в момента Руската федерация атакува „Азовстал” без спиране. Мястото, където се намират нашите цивилни и военни“.

 

В тази връзка Подоляк предложи руската страна да проведе специален кръг от преговори.

 

„Предлагам на Руската федерация да помисли за остатъка от репутацията си. За това са необходими само три „мариуполски стъпки“: да се обяви истинско великденско примирие над Мариупол, незабавно да се отвори хуманитарен коридор за цивилни и да се съгласи на „специален кръг от преговори“, така че да вземем/разменим военните“, обобщи съветникът.

 

Ситуацията в Мариупол


През последните дни руските нашественици се фокусираха върху атаките срещу завод „Азовстал”, където са разположени стотици цивилни и военни.  

 

На 19 април съветник на кмета на Мариупол Петър Андрюшченко съобщи, че окупаторите бомбардират „Азовстал”. Според Святослав Паламар, заместник-командир на полк „Азов“, завод „Азовстал “ е бомбардиран постоянно и почти напълно разрушен.

 

На 21 април, по време на среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, руският президент Владимир Путин  даде заповед за спиране на атаката срещу „Азовстал”.

 

На 22 април представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Вадим Скибицкий заяви, че Русия не е изоставила напълно щурма срещу завода „Азовстал“ и се готви да изпрати там руски гвардейци и представители на Федералната служба за сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3675 |24.04.2022 Кирил Петков: Нестабилност в България по никакъв начин не помага на Украйна . 0| 8210 |24.04.2022 Архимандрит Никанор: За Русия в днешния ѝ вид като държава Украйна е нетърпимо създание . 0| 5252 |24.04.2022 UK: Украйна успешно отблъсна многобройни руски нападения в Донбас . 0| 5150 |24.04.2022 Австрийският външен министър се обяви против членството на Украйна в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads