Реклама / Ads
3| 7936 |17.04.2024 НОВИНИ

Украински дронове атакуваха завод за бомбардировачи Ту-22 и Ту-160 в Татарстан

.
Атака с дрон
Безпилотни самолети на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна сутринта на 17 април атакуваха Казанския авиационен завод на името на С. П. Горбунов, който произвежда и ремонтира военни самолети, включително бомбардировачи Ту-22М и Ту-160М. Това съобщиха за РБК-Украйна източници от украинските специални служби.
 

Според тях взривовете в завода са станали около 10 часа сутринта. По това време местният телеграм канал „Казан на максимална скорост“ написа , че в района на завода е включена сирена за въздушна атака. Съобщава се и за евакуация на работници от Казанския хеликоптерен завод и Казанския авиационен завод.


.

Ту-160М в завода

 

Местното издание Inkazan.ru пише , че евакуацията е извършена и на територията на специалната икономическа зона „Алабуга“.

 

Каналът Telegram „Внимание, новини“ съобщи за евакуацията на служители на петролни рафинерии на компаниите Taneco и Sibur в Нижнекамск и Казан.

 

На свой ред руското министерство на отбраната заяви , че около 11:20 ч. системите за ПВО са свалили украински дрон в Татарстан. Преди това ведомството съобщи за свалянето на БЛА в Мордовия. Там, според източници на Suspilne, безпилотни самолети на ГУР са атакували 590-и отделен радиотехнически център на в/п 84680, разположен в град Ковилкино.

 

„Целта на удара беше задхоризонтният радар 29Б6 „Контейнер“ с обсег на откриване на целта около 3000 километра и височина на откриване над 100 километра“, пише изданието. Според Astra украинските дронове са атакували тази военна част за първи път на 11 април.

 

Сутринта на 2 април украински дронове атакуваха предприятия в Татарстан за първи път от началото на пълномащабното нахлуване на руските войски в Украйна. В Нижнекамск дронове атакуваха петролната рафинерия Taneco. В Елабуга в резултат на атаката беше повредено студентското общежитие на политехническия колеж Алабуга, разположено в близост до цеха за сглобяване на ирански ударни безпилотни самолети. Според властите при атаката са ранени 14 души, включително двама непълнолетни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2470 |17.04.2024 ПП-ДБ сезират Конституционния съд за гласуваната оставка на шефа на НЗОК . 2| 2497 |17.04.2024 Фон дер Лайен зове ЕС да увеличи отбранително-промишления си капацитет . 4| 2831 |17.04.2024 Президентът Радев удари контра: Предложенията на Главчев не могат да включват заместник-председатели на партии . 0| 2533 |17.04.2024 БНБ: Търговският баланс на България за февруари е отрицателен и възлиза на €403 млн.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads