Реклама / Ads
0| 3471 |19.05.2022 НОВИНИ

Украински политолог: Путин се надява на умората на Запада

.
Джо Байдън, Владимир Путин Източник: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин, заедно с американския си колега Джо Байдън, ще прекратят войната в Украйна до есента на 2022 г. Но ако Байдън има нужда от военно-политическа победа за Украйна като доказателство за необратимостта и правилността на американската политика в Украйна, тогава Путин няма да се интересува какво поражение ще претърпи Русия в тази война заради своята историческа победа.
 

Изплашена от санкции, война, авторитаризъм и заплаха от изолация, Русия на Путин ще се преструва, че приема поражението на Кремъл в Украйна като геополитическа мъдрост на Путин, стига да не стане още по-зле.

 

Това пише в свой анализ за „Главред“ Виктор Небоженко – политолог и социолог, директор на социологическата агенция „Украински барометър“.

 

За Путин до есента на 2022 г. най-важното е не да постигне подчинението на народа си или минимална победа в Украйна, а геополитическата умора на Запада във войната с агресивна Русия. Той твърдо вярва, че разходите и трудностите на Запада ще надхвърлят вероятните му ползи от поражението на Русия във войната с Украйна. Ако по-рано Путин вярваше в силата на своята армия и скоростта на победата над Украйна, сега той се надява на разцепление и умора в Европа.

 

Но проблемът е, че руско-украинската война излезе извън границите на Европа, засегна целия свят, рязко изостри стари и нови конфликти, доведе до остри икономически и политически войни, ускори процесите на реорганизация на световната общност, което от своя страна сега влияе на темпа, мащаба и перспективите на тази ужасна война.

 

И този процес на влияние на руско-украинската война и последствията от нея върху бъдещето на световната общност само ще се увеличават. В резултат на това и скоростта, и непредсказуемостта на международните събития, които се вихрят около Украйна и Русия, рязко се увеличават. Затова сега нито Байдън, нито Путин вече не могат да решават какво и как ще се случи през есента на 2022 г. на бойните полета в Украйна.

 

Най-вече военно-политическата ситуация в Украйна ще зависи от успешното съчетаване на смелостта на украинската армия, честното правителство и търпението на украинския народ. А Западът може само да помогне на украинците да защитят свободата и живота си. Защото няма друг начин врагът да бъде победен.

 

Превод и редакция: Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3462 |19.05.2022 Кремъл: Близо 1000 украински бойци са изпратени в затворнически колонии . 0| 5538 |18.05.2022 Политолог: Положението не е розово и гражданите не бива да бъдат заблуждавани . 0| 35628 |18.05.2022 Експерт назова следващата „свещена дата“, на която Путин може да обяви анексирането на украински територии . 0| 3128 |18.05.2022 Обединеното кралство подкрепя идеята за международен трибунал над Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads