Реклама / Ads
5| 2664 |27.02.2024 НОВИНИ

Украинският българин Анатолий Барон от с. Василевка загина на фронта

.
Източник: Pavlivska Silska Rada/Facebook
На 26 февруари 2024 г. селото изпрати в последния му път 44-годишния Анатолий Борисович Барон, жител на с. Василевка, което е заселено предимно етнически българи, съобщава "Бесарабски фронт". Анатолий беше един от тях, пише изданието, което се пише на български език от Украйна.
 

Да се поклонят пред Героя дойдоха близки, приятели, съученици, неравнодушни жители на общината и представители на властта. Със сълзи на очи те образуваха „жив коридор“, навеждайки колене и глави, посочва "Бесарабски фронт".







Анатолий Барон беше истински Патриот, който се интересуваше от съдбата на своята страна и бъдещето на своите близки. Той завинаги ще остане в сърцата ни като предан защитник и прекрасен човек, се посочва в информацията.

 

"Изказваме нашите искрени съболезнования на роднините и близките на Героя. Войната отне част от душата ви, оставяйки непоносима болка, която никога няма да утихне... Нека милостивият Господ ви даде сили, кураж и благословия в този тъжен момент! Вечна и светла памет на истинския воин Анатолий Барон, който живя и загина защитавайки Украйна. В нашата памет завинаги", пишат от Павливската селска община.

 

Редно е да знаем ясно и да отичтаме факта, че много украински българи поднаха на фронта, защитавайки страната си от руския агресор. Много други остават на фронта и продължават борбата за независимата си държава и нейната териториална цялост.

 

Всеки път, когато се обсъжда военна помощ за Украйна, България трябва да е съвсем наясно, че една от най-големите етнически групи в Украйна е именно българска - украинци, с български корени, които всеки ден защитават страната си.





Новината за смъртта на Анатолий Барон идва само дни след приемиерата на филма на бесарабската българска Тетяна Станева "Писма от Войната. Писмо 1 – Пулсът на Украйна". Едно от основните послания в него е това - България трябва да знае, че "украинските българи обичат, воюват и умират за своя дом - Украйна".

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2624 |27.02.2024 Министър Стойчева: Предстои създаването на Космическа агенция у нас . 2| 4198 |27.02.2024 ISW: Русия подготвя нова офанзива, Европа обсъжда повече военна помощ за Украйна . 0| 2563 |27.02.2024 Близо 20% увеличение при активите на пенсионните фондове у нас . 1| 2764 |27.02.2024 Държавната "Терем" подписа меморандум за сътрудничество с Украинската компания за военнозащитна продукция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads