Реклама / Ads
25| 2875 |02.08.2023 НОВИНИ

Украинският вицепремиер Кубраков: Руски атаки срещу Измаил повредиха 40 000 т. зърно, предназначено за Африка, Китай и Израел

.
Министерството на възстановяването на Украйна разкри местоназначението на зърното, унищожено при руската атака срещу Измаил Източник: ”Украинска правда”
Министерството на възстановяването разкри местоназначението на зърното, унищожено при руската атака срещу Измаил, пише ”Украинска правда”.
 

"Русия унищожи зърно, което беше чакано в Африка, Китай и Израел с нощната си атака срещу град Измаил в Одеска област."

 

Това заяви Александър Кубраков, вицепремиер и министър на възстановяването, развитието на общините, териториите и инфраструктурата на Украйна

 

„Руснаците предприеха атаки срещу зърнени силози и елеватори – почти 40 000 тона зърно, очаквано в Африка, Китай, Израел, беше повредено… Животът на стотици милиони хора е застрашен. В Украйна, в Европа, в Африка.

 

Животът на възрастните и децата, на бедните и богатите, на тези, които подкрепят цивилизования свят и на тези, които все още, за съжаление, подкрепят Русия."

 

Той подчерта, че украинското зърно е незаменимо за света и не може да бъде заменено от никоя друга страна в близко бъдеще.

 

„Затова прекъсването на логистичните връзки предизвиква недостиг и скокове на цените, които засягат всички по света“, каза още Кубраков.

 

Пристанището в Измаил претърпя най-много щети. Морският терминал и инфраструктура, принадлежащи на Украинската дунавска компания, ключов украински товарен превозвач по река Дунав, са повредени.

 

"Това са именно пристанищата, които са в основата на световната безопасност на търговията с храни. Снощи Русия ги атакува с дронове иранско производство", каза Кубраков.

 

"Светът трябва да се противопостави. Атаките срещу украински пристанища са заплаха за света. Ние сме в състояние да се защитаваме, нашите сили за противовъздушна отбрана знаят как да разполагат ефективно въоръжение.

 

Имаме нужда от повече такива въоръжения. Всяка система за противовъздушна отбрана се равнява на спасен живот Бързината и решителността са съдбата на силните", добави той.

 

Пристанищна и индустриална инфраструктура и елеватор за зърно бяха повредени в резултат на нощна атака на руски дрон в южната част на Одеска област.

 

Превод: ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2827 |01.08.2023 Украинският вътрешен министър: Осуетен е опит на руски диверсанти да пресекат северната граница на страната . 0| 4150 |09.07.2023 Вицепремиерът Габриел си пожела да няма съмнение за дезинформация от президентството за Украйна . 28| 3494 |09.07.2023 Соломон Паси: Володимир Зеленски е украинският Васил Левски, индийският Махатма Ганди . 6| 3135 |06.07.2023 Проф. Димитър Вацов: Украинският президент е действителният лидер на свободния свят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads