Реклама / Ads
14| 4947 |15.12.2023 НОВИНИ

Украинското посолство бясно на Волгин. Канил Митрофанова в БНР

.
Посолството на Украйна изразява огромно разочарование и дълбоко огорчение във връзка с анонса, че представител на кремълския режим - посланикът на руската федерация ще гостува в предаването "Политически некоректно" на Българското национално радио. Предоставяне  от страна на национална българска медия на възможност за изява и пропаганда на официално лице на държава агресор е грубо нарушение на професионалните и морални стандарти в журналистиката.
 

Това написаха в позиция от посолството на Украйна у нас. 


Предаването на Петър Волгин е обект на множество критики и е подлагано на мониторинг неколкократно заради начина, по който отразява войната на Русия в Украйна. 


От дипломатическото представителство на Киев категорично са отказали да гостуват в предаването с мотив, че това е опит за "маскиране на хибридната дейност на водещия". 








Ето и цялата позиция: 


Посолството на Украйна изразява огромно разочарование и дълбоко огорчение във връзка с анонса, че представител на кремльовския режим - посланика на руската федерация ще гостува в предаването “Политически некоректно”, на Българско национално радио.

 

Предоставяне  от страна на национална българска медия на възможност за изява и пропаганда на официално лице на държава агресор е грубо нарушение на професионалните и морални стандарти в журналистиката.

 

Посолството на Украйна получи покана за гостуване в това дискредитирано от години предаване, подкрепящо наративи на руската агресия и хибридната война, но я оценява като опит за маскиране на хибридната дейност на водещия, дезинформация и подмяна на ценности, използвайки за тази цел медийна независимост и свобода на слово.

 

Участие на представител на държава агресор в предаване на национална медия не е дискусия или обмен на мнения, а неприкрита подкрепа на кремълския режим. 

 

Предоставяне на медийни изяви на посланика на Русия е вид съучастие в кремълската въоръжена агресия и хибридната война не само срещу Украйна, но и срещу  целия демократичен свят.

 

Посолството на Украйна няма да се възползва от право на отговора, любезно предложен от ръководството на БНР, защото в случая не става дума за “друга гледна точка” или “алтернативно мнение”.

 

Руската федерация от 2014 година извършва брутална въоръжена агресия срещу  Украйна.

 

От 24 февруари 2022 година Русия започна и пълномащабна  въоръжена инвазия в Украйна, с цел  окупация и присъединяване на новите територии,  за пореден път нарушавайки всички международни договори и норми.

 

За извършените престъпления срещу Украйна и украинските граждани, срещу човечество, руското ръководство и руските военни престъпници ще бъдат съдени в Международния криминален съд и Международния трибунал.

 

Русия е държава-терорист, която освен пълномащабна въоръжена агресия срещу Украйна, води хибридна война срещу ЕС и НАТО.

 

Посолството на Украйна изпрати официално обръщение до Народното Събрание и  отговорните институции на Република България, с искане да се сезират всички регулаторни и компетентни органи за нарушаването на професионални, морални и етическите стандарти от страна на предаването на “Политически некоректно” в Българско Национално Радио, което работи единствено в подкрепа на руската пропаганда и дезинформация.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4786 |15.12.2023 Нидерландия вдига ветото за Шенген? . 5| 4632 |15.12.2023 Областната управа показа пукнатините на Паметника на Съветската армия . 3| 4730 |15.12.2023 Андрей Янкулов: Има различни версии за теглените големи суми пари на каса в банка от Божков . 5| 4649 |15.12.2023 Доклад: Израел праща по Газа “тъпи бомби”, не пази цивилните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads