Реклама / Ads
0| 6256 |21.03.2022 НОВИНИ

Украинското разузнаване: Отравяне, внезапна болест, злополука – руският елит обмисля отстраняване на Путин

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Отравяне, внезапна болест, злополука - руският елит обмисля възможността за отстраняване на президентът на Русия Владимир Путин. Това пише в страницата във Фейсбук на Главно управление на разузнаването на Украйна.
 

„В средата на руския бизнес и политически елит се формира група влиятелни лица, противопоставящи се на Путин Владимир Путин. Целта им е да свалят Путин от власт възможно най-скоро и да възстановят икономическите връзки със Запада, разрушени заради войната в Украйна“, смятат разузнавачите.

 

Според информацията определена част от политическия елит на Русия счита за наследник на Путин директорът на ФСБ Олександр Бортников. Знак е, че именно Бортников наскоро попадна в немилист от страна на руския диктатор. Като официална причина за това се посочват „фаталните грешки в прогнозите за войната срещу Украйна“. Именно Бортников и неговото ведомство отговаряха за анализа на нагласите на украинското население и капацитета на украинската армия.

 

„Известно е, че Бортников и някои други влиятелни представители на руския елит обмислят различни варианти за сваляне на Путин от власт. В частност не е изключено отравяне, внезапно заболяване или друго „съвпадение“. Не е изключено скорошното изтичане на информация за местоположението на чеченските части в северен Киев да е свързано с тези процеси“, смятат от украинското разузнаване  припомнят: „Информацията дойде точно от руска страна. Вероятно така управлението на ФСБ се опитва да отслаби влиянието на Кадиров. Също така това може да е опит за ранно подобряване на взаимодействието с украинските власти в обхода на настоящото руско ръководство“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3748 |19.03.2022 Руски космонавти се скачиха в Космоса в летателни костюми като украинското знаме . 0| 3223 |11.03.2022 Украинското разузнаване: Путин готви терористична атака в АЕЦ Чернобил. Ще обвини Украйна . 0| 3269 |07.03.2022 Украинското МВР: 13 души са убити при въздушен удар над Макаров . 0| 3217 |06.03.2022 Британското разузнаване: Русия взима на прицел населени райони в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads