Реклама / Ads
8| 4803 |10.01.2020 НОВИНИ

Укротиха превозвачите- инкриминират нерегламентирания превоз и пускат толсистемата с техните тарифи

.
Изявление след срещата с Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Толсистемата ще стартира с тарифите, които превозвачите искат. Това ще е случи на 1 март, но през юни ще има ревизия на приходите. Само ако те са в очаквания размер, системата ще продължи с тези тарифи. Превозвачите отменят предвидения за 13 януари национален протест.
 

Това обявиха регионалният министър Петя Аврамова и превозвачите след 3-часова среща при премиера Бойко Борисов.

 

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви, че с премиера Борисов са постигнати договорки за инкриминирането на нерегламентирания превоз. Също така са получили уверението, че ще започнат разговори за изграждането на единен орган за контрол за автобусния и транспортния бранш като цяло. "По отношение на законодателните рамки - за закона за автомобилните превози, наредбата, която предстои да се промени за субсидирането и компенсирането на превозите и правилното разпределение, също сме постигнали необходимите договорки", каза още Милтенова.

 

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи заяви, че на срещата с премиера са срещнали разбиране и поемат ангажимент до 1 март да осигурят всички условия толсистемата да заработи. В следващите три месеца ще анализират данните, от които ще стане ясно какъв ще бъде окончателният приход. Ако след 3 месеца търговска експлоатация на толсистемата приходите са такива, каквито се очаква, ще се продължава работа по същия модел. Ако очакванията не са такива, ще се обсъди актуализация на нови тарифи.

 

"Това, което ние поставихме като искания, бяха поети от правителството, като ние също поехме определени ангажименти", каза Арабаджиев.

 

След срещата министър Аврамова заяви, че това, което са поели като ангажимент и от двете страни - и представителите на браншовите организации в транспортния сектор, и правителството и премиерът, е да стартира толсистемата с тарифите, които браншът предлага.

Всички браншови организации са се ангажирала да съдействат максимално всяко едно превозно средство над 3, 5 тона, както големите и малките автобуси да бъдат оборудвани и готови с включени договори, така че да могат при пускане на търговската експлоатация на системата, да не се получат никакви смущения при пътуването по републиканската пътна мрежа, допълни Аврамова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4480 |20.05.2018 Укротиха протестиращите розопроизводители - ще им купят продукцията . 0| 4432 |08.06.2016 Инкриминират се дейности с касетъчни боеприпаси и противопехотни мини без разрешение . 2| 4964 |17.08.2012 Укротиха огъня край Поморие и Несебър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads