Реклама / Ads
2| 7054 |28.02.2018 НОВИНИ

Уникална операция на двама лекари от УМБАЛ „Света Марина”-Плевен спаси живата на бременна и бебето й

.
Проф. Григор Горчев
Уникална по рода си операция на двама известни лекари от УМБАЛ „Света Марина”-Плевен спаси живата на бременна жена и бебето, което носи. Това съобщиха от клиниката. Докторите, които стоят зад този успех в медицината са шефът на лечебното заведение чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев и д-р Пепо Партенов, началник на АГ Клиниката.
 

Екипът на УМБАЛ „Света Марина”-Плевен извършиха изключително рядка и сложна животоспасяваща операция на млада бременна жена с рак на шийката на матката, с която спасиха едновременно плода и пациентката, уточниха от болницата.

 

В момента жената и бебето-момченце са в добро състояние след двете едновременни интервенции – раждане чрез цезарово сечение с последваща радикална хистеректомия и тотална тазова лимфна дисекция.

 

Младата пациентка е била в напреднала бременност,  когато по време на рутинен преглед към женска консултация, съобщава за прокървяване. След извършен гинекологичен преглед е диагностицирана с рак на маточната шийка. Насочена е към УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен и консултация с чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев.

 

По време на консултацията пациентката е категорична в желанието си за запазване на бременността. Това изисква събиране на екип от висококвалифицирани специалисти и едновременно провеждане на две сложни операции за спасяване на живота на жената и нейното дете.

 

Първата акушерска операция – родоразрешение чрез цезарово сечение - е осъществена от д-р Пепо Партенов, началник на АГ Клиника „Света Марина“ - Плевен,  а втората, гинекологична интервенция извършва чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев – радикална хистеректомия за отстраняване на матката с лимфна дисекция.

 

Проф. Горчев коментира случая с пациентката така: „Сложната двойна операция бе животоспасяваща за младата жена и единствено възможна от гледна точка на разрешаване на нейното онкологично заболяване и осигуряване на възможност да износи и роди здраво дете“.

 

Като извод от ситуацията, той съветва бременните жени да посещават редовно кабинетите по женска консултация и да провеждат всички рутинни, профилактични прегледи и изследвания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4543 |28.02.2018 Планинската служба спаси двама в Пирин . 1| 5340 |26.02.2018 Само във Фрог: Службите ни изпуснаха поне двама с документи от „Ислямската държава” . 16| 10769 |19.02.2018 Проф. М. Константинов за конфликта Радев-Борисов: На Олимп място за двама няма . 0| 4849 |16.02.2018 МВнР: Постъпила е информация за двама убити българи в Кейптаун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads