Реклама / Ads
4| 2514 |06.10.2024 НОВИНИ

"Уолстрийт джърнъл": Китайски хакери са проникнали в системите за подслушване на американското правителство

.
Източник: личен архив
Китайски хакери са получили достъп до мрежите на американските доставчици на широколентови услуги и са получили информация от системите, които федералното правителство използва за разрешено от съда подслушване на мобилни устройства.
 

За това информира Ройтерс, позовавайки се на информация на "Уолстрийт джърнъл".

 

"Верайзън Къмюникейшънс" (Verizon Communications), Ей Ти енд Ти (AT&T) и "Лумен Текнолъджис" (Lumen Technologies) са сред телекомуникационните компании, чиито мрежи са били разбити при наскоро откритото проникване", посочва в. "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на запознати със случая лица.





Според изданието хакерите може да са имали достъп в продължение на месеци до мрежовата инфраструктура, използвана от компаниите, за да си сътрудничат с разрешените от съда искания на властите в САЩ за предоставяне на комуникационни данни. Вестникът твърди, че хакерите са имали достъп и до други структури от интернет трафика.

 

МВнР на Китай не отговори веднага на искането за коментар от Ройтерс. В миналото Пекин категорично е отхвърлял твърденията на правителството на САЩ и други страни, че използва хакери, за да проникне в чуждестранни компютърни системи.

 

В. "Уолстрийт джърнъл" уточнява, че атаката е извършена от китайска хакерска група с цел събиране на разузнавателна информация. Американските разследващи я нарекоха "Солен тайфун" (Salt Typhoon).





По-рано тази година американските правоприлагащи органи разбиха голяма китайска хакерска група, наречена "Ленен тайфун" (Flax Typhoon), месеци след като обвиниха Пекин за мащабен кибершпионаж в рамките на кампания, наречена "Волтов тайфун" (Volt Typhoon).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2193 |06.10.2024 Николай Младенов за кризата в Близкия изток: Трябват много бързи ходове, които да доведат до омиротворяване . 2| 6165 |06.10.2024 Най-голямата банка в Кипър закри около 20 хиляди сметки, принадлежащи на руснаци . 6| 2204 |06.10.2024 Москва извърши няколко вълни от въздуши удари, насочени към Киев и други украински градове . 3| 2257 |06.10.2024 Нетаняху: Докато се борим срещу варварските сили, водени от Иран, цивилизованите държави трябва да стоят твърдо до нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads