Реклама / Ads
0| 4817 |19.07.2022 НОВИНИ

ПП с условие: По време на преговорите за кабинет да се приеме Законът за КПКОНПИ и Рашков да стане шеф

.
Сериозно условие поставиха при разговорите си с БСП от “Продължаваме промяната”. Партията на Кирил Петков и Асен Василев заяви, че основен приоритет е приемането на нов закон за КПКОНПИ и назначаването на Бойко Рашков за шеф на антикорупционния орган. Това ще е работа на новото мнозинство в НС, обяви пред журналисти Асен Василев. За да се докаже то, обаче, от ПП искат законът да бъде приет и Рашков да бъде избран, преди преговорите да приключат.
 

“Ще използваме вече изработената програма като основа за разговорите от тук нататък. Условието ни е да сме сигурни, че има работещо антикорупционно мнозинство, което да се докаже като по време на преговорите се приеме Закона за КПКОНПИ и се избере Бойко Рашков за шеф на антикорупционния орган”, обяви Василев.

 

Не са обсъждани конкретни имена за премиер или каквито и да било постове, обясни още Василев. От ПП първо искат да е ясно, че в Народното събрание има ясно антикорупционно мнозинство.

 

От БСП посочиха вчера, че в изработената преди седмици програма за правителство е заложено възобновяване на договорните отношения с "Газпром", както и преразглеждане на решението, с което бяха изгонени 70 руски дипломати.

 

Припомняме, че пред bTV Георги Гьоков поясни - в споразумението било записано, че новата власт (която и да е тя) ще направи усилия за диверсификация на доставките, включително с всички доставки, което включва "Газпром".

 

Василев обаче бе категоричен:

 

"И в момента имаме договор с "Газпром", който руската компания не изпълнява. Ако "Газпром" започне да изпълнява договора, това трябва да бъде обсъдено в състав на Министерския съвет. Отоншенията с Руската федерация също не са прекратени - има руско посолство в София и българско - в Москва", посочи Василев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3106 |19.07.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от район Младост . 0| 3253 |18.07.2022 Може и да има възобновяване на преговорите с ”Газпром” . 0| 2797 |18.07.2022 Борел: Преговорите за Скопие и Тирана започват официално утре . 0| 2740 |18.07.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от кв. „Горубляне“ и кв. „Република“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads