Реклама / Ads
1| 4153 |19.03.2020 НОВИНИ

Успех! В Ухан за първи път няма регистриран случай на коронавирус. Вижте ситуацията по света

.
Източник: БГНЕС
Централният китайски град Ухан, епицентърът на епидемията от коронавируса в Китай, не е регистрирал за пръв път нито един нов случай на заразяване. Същевременно привнесените случаи в Китай бележат рекордно увеличение, а по този показател води столицата Пекин, предадоха БТА и Ройтерс.
 

Привнесените отвън инфекции представляват и всички новопотвърдени случаи в континентален Китай. Това поставя властите под още по-голям натиск да проверяват внимателно пътуващите по основните транспортни възли.

За вчерашния ден в континентален Китай има 34 новопотвърдени случая, съобщи китайската Национална здравна комисия. Предишния ден те бяха двойно по-малко, 13.

От тези 34 привнесени инфекции, 21 от случаите са в Пекин.

 

 

Не такава е ситуацията в Турция. Там още един турски гражданин е починал от коронавирус. Така жертвите в южната ни съседка от вчера насам станаха двама.

Това съобщи турският министър на здравеопазването д-р Фахреттин Коджа.  Починалият е мъж на 61 години, посочи той, но не уточни откъде е.

Числото на заразените с новия коронавирус в Турция се е увеличило двойно от вчера насам. 191 общо са случаите на заразени с Ковид-19, чиито тестове са дали положителни резултати, съобщи здравният министър.

По думите му положението е тревожно.

 

Израел затвори всички пропускателни пунктове със Западния бряг и ивицата Газа, за да ограничи разпространението на коронавируса, предаде Новини. бг.

Изключения ще бъдат правени по хуманитарни съображения и за палестински работници от Западния бряг, работещи в някои сектори като селското стопанство, здравните услуги и строителството.

Всички работници, влизащи в Израел, ще трябва да останат в страната между един и два месеца.

 

Израелски медии съобщиха, че 25 000 палестински работници са влезли в Израел вчера сутринта. Очакват се още през следващите дни.

Засега броят на потвърдените случаи на коронавирус на Западния бряг е 44.

Заради коронавируса в Ерусалим улиците са опустели, магазините са затворени и хората са принудени да си стоят у дома, отбелязва Франс прес.

 

Според Муниб Абу Асаб, 56-годишен палестински жител на Стария град на Ерусалим, това положение е безпрецедентно и е по-лошо от петте конфликта, които е преживял.

Шестдневната война (1967 г.), Войната Йом Кипур (1973 г.), Войната в Персийския залив (1991 г.) и двете Интифади (палестински въстания срещу израелската окупация). "Преживях всичко това", но ситуацията, провокирана от коронавируса е "нова и е по-лоша", казва палестинецът.

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа приетия преди това от двете камари на Конгреса законопроект с програма за облекчаване на негативните последици от разпространението на Ковид-19 за американските граждани, предадоха агенциите, като се позоваха на Белия дом, предава БТА.

 

Законопроектът има за цел да облекчи положението на работещите, засегнати от епидемията от коронавируса, и се оценява на 100 милиарда долара.

Законопроектът, който бе приет от Камарата на представителите и Сената, предвижда също възможност за безплатно тестване за коронавирус, увеличаване на платения отпуск по болест и подобряване на част обезщетенията за безработица. Заложена е и допълнителна помощ за програми за прехрана.В Сената в момента вървят преговори за изготвянето на пакет със стимули на стойност 1 трилион долара.

 

Испанци под карантина излязоха на балконите си, за да дрънчат с тенджери и тигани като протест, предаде Ройтерс. Те настояха бившият крал Хуан Карлос да дари милионите, за които се твърди, че е получил от Саудитска Арабия, на испанската здравна система, опитваща се в момента да се справи с коронавируса.

 

Хора от центъра на Мадрид, събрани по призив в социалните мрежи, излязоха на балконите си, за да вземат участие в протеста. Испанците са поставени под карантина от събота и излизат само за най-необходимото, с цел да се ограничи разпространението на коронавируса във втората най-силно засегната страна в Европа.

Крал Фелипе Шести заяви в неделя, че се отказва от наследството на своя баща, бившия крал Хуан Карлос, и го лиши от държавна издръжка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5751 |18.03.2020 Новият водопровод към Перник - дефектен. Първи тест и първи теч . 2| 4649 |18.03.2020 Специалистите облякоха първите БГ защитни облекла . 0| 3441 |18.03.2020 Първи смъртен случай от коронавирус в Турция . 1| 3283 |18.03.2020 МС ще заседава за първи път чрез видеоконферентна връзка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads