Реклама / Ads
0| 5683 |19.08.2022 НОВИНИ

ДБ: Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме Промяната“, но…

.
Владислав Панев, Христо Иванов, Атанас Атанасов
Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме Промяната“, но в същото време продължаваме да вярваме, че единствено мащабно обединение на демократичните сили, може да гарантира съставяне на стабилно мнозинство, да защити националния интерес като гарантира евроатлантическия курс на страната, да преведе България през множеството кризи и да осигури стабилно управление.
 

Това се казва в официално съобщение на „Демократична България“, разпратено до медиите.

 

Снощи стана ясно, че „Продължаваме Промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври. Решението e на Националния съвет на партията и е взето след задълбочени анализи.

 

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, посочиха от формацията.

 

През изминалите седмици от „Демократична България“ многократно заявяваха своето желание за общо явяване на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври с „Продължаваме Промяната“.

 

От партията на Кирил Петков и Асен Василев обаче упорито отклоняваха поканата под претекст, че очакват резултати от социологически проучвания, които ще им помогнат да вземат това решение. Въпросът беше по какъв начин двете формации биха вкарали повече депутати в новия парламент.

 

Ето и цялата позиция на ДБ:

 

„Демократична България“ вече съсредоточи своите сили и опит върху предизборната кампания с най-важната ни задача да мотивираме всички демократично мислещи хора да излязат на 2 октомври и да дадат своя глас за свободното и неизменно европейско бъдеще на България.

 

Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме промяната“, но в същото време продължаваме да вярваме, че единствено мащабно обединение на демократичните сили, може да гарантира съставяне на стабилно мнозинство, да защити националния интерес като гарантира евроатлантическия курс на страната, да преведе България през множеството кризи и да осигури стабилно управление.

 

Желаем успех на „Продължаваме промяната“ в предстоящите избори“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2789 |16.08.2022 Партията на Янев се регистрира в ЦИК. Не искала да чака решението на съда . 0| 2816 |10.08.2022 Лидерите от Г-7 зоват Русия да върне Запорожката АЕЦ на Украйна . 0| 2933 |10.08.2022 Петър Ганев: За успеха на кабинета ще се съди по решението на проблема с газа . 0| 3571 |08.08.2022 Захари Карабашлиев гневен на решението на Варненския съд да екстрадира руснак, запалил паспорта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads