Реклама / Ads
2| 5632 |13.10.2022 НОВИНИ

Уволненият шеф на ДАМТН: В държавните институции се действа с принципа на ботуша

.
”Разбрах от медиите. Бях учуден и смаян, най-вече от това, че ”по мое собствено желание” обявиха, че съм подал оставка, което не е истина. След което реагираха от правителството и се поправиха, че било техническа грешка.”
 

Това обясни пред БНР инж. Петър Горновски, вече бивш председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, след като беше отстранен от поста.

 

Горновски изрази предположение, че предложението за отстраняването му е било внесено в последния момент и вероятно устно. "Промяната е вкарана инцидентно и за да може да мине лесно, този, който е вкарал това предложение, го е вкарал като мое желание", допълни той.

 

"Виждате в много държавни институции се правят такива промени. Нищо няма в агенцията, което да е смущаващо относно ръководството. Действа се с принципа на ботуша в мениджмънта в държавните институции", коментира Горновски и уточни, че при направен одит в ДАМТН не е имало забележки.

 

Ако има някакви доводи, те биха ги използвали, подчерта инж. Петър Горновски. Той е на мнение, че може да се "разчиства терена", като на негово място е поставен "млад мъж без никакъв опит, баща му е генерал от ВВС и бивш депутат на ДПС".

Петър Горновски заяви, че на този фон в агенцията има седем главни директори "с опитност по 10-15-20 години".

 

"Това е сериозна управленска структура, сериозна държавна структура. Не може да се решават така нещата. От някои, които мислят, че трябва да си владеят тези агенции. Имало е опити и преди за моята смяна. Ние сме, така да се каже, техническата полиция. Не може да се назначават хора с образование, което не съответства на тези отговорности."

 

За него е необяснимо защо се правят подобни смени в институциите в очакване на ново правителство.  "Аз съм подготвен за това. Това са проветриви места, знам. Но не е достойно така да се постъпва. Това са решения, които се правят в полза някому, а не в полза на държавата. Няма обида. Става въпрос за синчета на някой си."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4116 |05.10.2022 Уволненият шеф на БАБХ Христо Даскалов поиска да е недосегаем, използва политиката за чадър . 2| 2953 |05.10.2022 Държавните глави на 13 страни от ЕС се събират в Малта. Радев ще е там . 0| 2735 |23.09.2022 Русия няма да мобилизира IT специалисти, банкери и журналисти от държавните медии . 0| 3301 |27.08.2022 Александър Михайлов: Началникът на кабинета на Нинова зад схема за стотици хиляди в държавните дружества?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads