Реклама / Ads
3| 4276 |12.05.2017 НОВИНИ

Уволненият зам.-министър на здравеопазването: Решението на Борисов е правилно

.
При така стеклите се обстоятелства решението на премиера Бойко Борисов да ме освободи заради телевизионен репортаж е правилно. Това каза уволненият заместник-министър на здравеопазването д-р Стоил Апостолов в „Часът на Милен Цветков“ по НТ.
 

Вчера министър-председателят уволни зам.-здравния министър след излъчен репортаж в предаването "Господари на ефира". В него пациентка на бургаска болница, чийто управител е бил Апостолов, показа сгрешена епикриза, според която тя е била оперирана, а всъщност й е направена пункция.

 

От болницата "Бургасмед" обясниха, че се касае за допусната техническа грешка, направена от човек без медицинско образование. От лечебното заведение са категорични, че няма злоупотреба с пари на здравната каса и в цялата история на заболяването и документация по случая е станало ясно за каква намеса става дума. На въпрос какво се е случило Стоил Апостолов обясни: "Това беше преди няколко месеца. Дойде екип на "Господари на ефира", излъчиха репортаж.

 

Ние дадохме официално писмено становище на екипа, изпратихме го до ръководството на адреса, посочен в сайта. В него сме обяснили всичко след извършена от наша страна вътрешна проверка. Да, действително това, което бе написано в епикризата на госпожата, която представи, е така, но след проверката се установи, че има явна фактическа грешка, тъй като от цялата документация, която се намира в лечебното заведение - история на заболяването, журнали и така нататък, е видно, че е сбъркан номерът на протокола, написан в епикризата.

 

Това е извършено от техническия секретар, който не е медицинско лице. Всичко е обяснено". Предложението Стоил Апостолов да стане зам.-министър е било на министър Николай Петров. На въпрос дали проф. Петров е знаел за случая, Апостолов отговори, че не е знаел. "Аз съм управител десет години, имал съм много случаи. За всичко ли трябва да му кажа", попита уволненият зам.-министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3936 |12.05.2017 Ненков приел да е зам.-министър на здравеопазването . 12| 18539 |09.05.2017 Кумицата на Цветанов – зам.-министър на спорта . 2| 4833 |04.05.2017 Обвиниха в безстопанственост бивш зам.-министър на външните работи . 6| 4950 |06.04.2017 Уволненият чиновник: Радев иска спешна промяна в Изборния кодекс заради ДОСТ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads