Реклама / Ads
4| 11290 |26.06.2017 НОВИНИ

Уволниха шефа на НДК Мирослав Боршош

.
Мирослав Боршош
Министър Лиляна Павлова уволни директора на НДК Мирослав Боршош. Мотивите са, че има съмнение, че финансите на дружеството не се управляват добре. Застрашени били и дейностите по подготовка на сградата за европредседателството.
 

На мястото на Мирослав Боршош ще бъде назначен Борислав Велков. Преди две седмици стана ясно, че прокуратурата е образувала проверка срещу Боршош.

 

Проверката започнала по искане на министъра за българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова. Дирекцията за национален и строителен контрол е установила, че за подмяната на подови и стенни покрития, тавани и санитарно оборудване не се изискват разрешителни. За започнатото вътрешно преустройство на част от сградата обаче е било нужно разрешение от главния архитект на Столична община, а такова няма.

 

Средо мотивите за освобождаването му се изтъкват системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. От министерството заявяват още, че действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането сградата на НДК за нуждите на Председателството на ЕС.

 

В момента се провежда заседание на новия Съвет на директорите. За негов председател ще бъде избрана Таня Милева, а за изпълнителен директор на НДК – Борислав Велков, досегашен председател на Съвета на директорите.

 

Кой е новият изпълнителен директор на НДК?

 

Новият изпълнителен директор на НДК Борислав Велков от 2011 г. професионално участва в изграждането, развитието, оперативното и стратегическото управление на водещите спортни, развлекателни и културни инфраструктури в България. През 2011 г. след откриването на "Арена Армеец София" се присъединява към управленския екип на залата като заместник-ръководител, отговорен за екипа, маркетинга, рекламата и организацията на събития. През 2012 г. специализира в EVMI (European venue management institute, базиран в Лондон и Франкфурт) изграждане, оперативно и стратегическо управление на зали, стадиони, конгресни и интегрирани инфраструктури.

 

През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, а по-късно и поема поста на главен мениджър на залата. Основател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателна инфраструктура в България.

 

Борислав Велков е оказвал експертна помощ при изграждането на „Арена Бургас“ (в строеж), „Арена Колодрум“ - Пловдив, Софийската филхармония и др. От 2011 г. досега е участвал пряко в организацията на повече от 200 събития от различен характер, много от които от висок международен ранг – международни конгресни, културни и фестивални прояви, световни и европейски спортни първенства.

 

Провеждал е обучения и специализации в Ню Йорк, Мадрид, Дъблин, Лондон по различни процеси от управлението на конгресни, културни, развлекателни и спортни инфраструктури.

 

От 26.05.2017 г. Борислав Велков е председател на експертно-консултативния съвет по управлението, наблюдението и контрола на дейностите по проектиране, преустройство и адаптация на основната сграда на НДК, създаден със заповед на Министъра за Българското председателство на ЕС през 2018 г.

 

Коя е Татяна Милева?

 

Таня Милева е началник на кабинета на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г. Тя е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, хоноруван преподавател по гражданско, търговско, трудово и осигурително право в СУ „Св. Климент Охридски“, автор на учебната дисциплина „Законодателни основи на консултантската и посредническата дейност”. Има специализации по инструменти за финансов инженеринг и европейска интеграция и европейско право. В периода 2002 – 2013 г. е била държавен служител в дирекции „Държавно юристконсулство“ и „Национален фонд“ в Министерство на финансите. В периодите 2011 – 2013 г. и 2014 – 2017 г. е била началник на кабинета на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5876 |22.06.2017 Продължава разследването срещу ексшефа на АПИ Лазар Лазаров . 1| 6515 |20.06.2017 Мирослав Ненков: При реекспорта на лекарствата се извършват далавери . 5| 9009 |16.06.2017 Ченалова сезира Инспектората на ВСС за нарушения на шефа на ВАС Георги Колев . 1| 6026 |15.06.2017 Борисов се срещна с шефа на ”Лукойл”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads