Реклама / Ads
2| 7326 |16.12.2018 НОВИНИ

Уволниха светило в хирургията на Югозапада, пациенти го бранят

.
Тази седмица отличеният за най-добър лекар за 2018 г. в Югозапада д-р Георги Алексиев беше освободен от работа в болницата в Сандански.
 

Само за два дни той събра подкрепата на десетки колеги и пациенти във „Фейсбук”, а днес в Сандански е планиран и протест срещу решението д-р Алексиев да бъде уволнен.

 

Основният мотив за недоволството на гражданите е, че Алексиев е добър специалист, спасил много животи, и е необходимо в интерес на хората, той да продължи да практикува.

 

„Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме дари с втори живот, за което аз съм много благодарен. Тук сме да го подкрепим за това, че той създаде един прекрасен екип за тези години, в които работи тук – в хирургичното отделение на град Сандански. Другото, което искам да кажа е, че не може да се постъпва така с един такъв професионалист – лекар на годината за 2018 г. Сигурно няма друга държава, в която един такъв лекар може да бъде уволнен”, каза пред bTV Илия Апостолов, който е сред протестиращите.

 

Управителят на болницата в Сандански д-р Томов освободил Алексиев заради „трудния му характер и лошо отношение към пациенти”. Според самия Алексиев обаче подобен мотив не може да бъде основание за уволнение.

 

„Аз го попитах дали това е свързано с професионалните ми задължения, той ми каза на мен, а след това и в общинския съвет, че като професионалист към мен няма никакви претенции, дори си е поверил сам живота два пъти в ръцете ми. Майка му също съм оперирал, така че като професионалист той няма забележки. Това, че съм по-груб в изразите, карам се с персонала – аз, когато съм го правил това нещо, пак е било в естеството на работата, защото хирургията е взимане на решения. За да вземеш едно решение – човек да живее или не, трябва да си смел. В тези моменти човек може малко да изпуска и нервите си. Но това не може да бъде основание да се освободи доказал се специалист, независимо дали става дума за мен. В нормална европейска държава това не би се случило никога”, възрази Алексиев.

 

Протестът срещу уволнението му е насрочен за 11 ч. днес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3720 |09.11.2018 Уволниха глухоням служител на Ботаническата градина в Балчик без ясни мотиви . 2| 7201 |05.11.2018 Уволниха дисциплинарно като преподавател зам.-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов . 2| 3696 |05.11.2018 Уволниха съдебния охранител, блъснал двама младежи в Търговище . 0| 3852 |13.09.2018 Уволниха служител на сигурността на летище София заради гафа с пътниците от Бейрут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads