Реклама / Ads
2| 7256 |05.11.2018 НОВИНИ

Уволниха дисциплинарно като преподавател зам.-министъра на правосъдието проф. Николай Проданов

.
Проф. Николай Проданов Източник: Министерство на правосъдието
Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов днес е бил дисциплинарно уволнен като преподавател във Великотърновския университет, защото не си изпълнява задълженията във висшето училище. В съобщението на университета се прави внушение, че проф. Проданов е замесен в скандала с незаконните учителски свидетелства на 170 италиански граждани, издадени от ВТУ.
 

Това стана ясно от съобщение на сайта на университета, съобщава БНР.

 

В съобщението, подписано от ректора проф. Христо Бонджолов, се прави внушение, че проф. Проданов е замесен в скандала с незаконните учителски свидетелства на 170 италиански граждани, издадени от ВТУ.


За „Хоризонт“ заместник-правосъдният министър проф. Николай Проданов заяви, че е научил за дисциплинарното си уволнение днес от свои студенти и от сайта на университета.


„Моето име се намесва по един недопустим начин в проверка, която се извършва от прокуратурата спрямо действия, извършени от ръководството на университета. И се правят недопустими инсинуации за това, че аз, едва ли не, в качеството си на заместник-министър на правосъдието бих могъл да упражня някакво въздействие,“ каза проф. Проданов. Той се зарече да обжалва заповедта за уволнението си по съдебен път.

 

В биографията на проф. Проданов, публикувана в сайта на Министерството на правосъдието има следната информация за преподавателската му дейност в университета:

Проф. Николай Проданов е преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ от 1986 г. Доцент (2003), професор по „История на правото“ в катедра „Публично-правни науки“ на Юридическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (2016).  

Зам.-декан на Юридическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (2011-2014). Зам.-ректор по научното и кариерно развитие на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ (2014-2016).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3742 |05.11.2018 Уволниха съдебния охранител, блъснал двама младежи в Търговище . 13| 12057 |05.11.2018 Октай пред Фрог: НСО лъжат, службите сочат мен като заплаха за Доган, но още не са дошли да ме арестуват . 1| 4484 |03.11.2018 Мария Чомарова: Домашното насилие в България все още се приема като личен проблем . 7| 8853 |02.11.2018 Катя Матева: След като Каракачанов стана вицепремиер, спрямо мен се предприеха брутални действия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads