Реклама / Ads
7| 5951 |01.03.2016 НОВИНИ

Д. Вълчев: ДСБ да реши дали остава в коалицията

.
Даниел Вълчев
Даниел Вълчев от "Движение България на гражданите" (ДБГ) е оптимист, че ДСБ ще реши да остане в Реформаторския блок (РБ). Трябва да решим РБ в управлението ли е или в опозиция - така Даниел Вълчев от преговорния екип за подписване на меморандум с ГЕРБ коментира на пресконференция днес поведението на ДСБ.
 
След едностранното и несъгласувано с останалите партии от Реформаторския блок изявление на председателя на ДСБ, че партията напуска управляващата коалиция и излиза в опозиция, останалите формации в РБ се обединиха около разбирането, че е нужно подписването на меморандума с конкретни срокове и мерки, се казва още в позицията на ДБГ. Всички участващи в преговорния процес с ГЕРБ, от всички партии в РБ, без ДСБ, подписаха финалния документ, добави Даниел Вълчев. Според него поне в последните месеци не е имало толкова ясен и прецизен документ.

За спрените обществени поръчки през последните седмици от партията на Меглена Кунева приемат действията на премиера като политически указания към министрите, а не като еднолично превишаване на правата.
   
Проблемът не е в закона, а в това, че корупцията е в невероятно големи размери в цялото общество, обясни Даниел Вълчев. Той допълни, че по всяка вероятност антикорупционният закон на Меглена Кунева ще бъде обсъден в Министерския съвет до десетина дни. Министрите нямат свои вилаети, разбира се, че премиерът може да разпореди спиране, подчерта Вълчев и добави, че в законодателството на страната вече няколко пъти се е променяла нормата дали обжалването на една обществена поръчка спира или не спира процеса на конкурса.

Корупцията е взела невероятни размери в българското общество според Вълчев и вече е на всички нива. Без политическа воля спирането й няма да стане. Без ясен политически ангажимент това да се спре, заяви Вълчев. По думите му първата точка в меморандума е приемането на сериозен антикорупционен закон, който до 10-ина дни ще бъде внесен в Министерския съвет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4643 |29.02.2016 Пострадали шофьори: По пътищата е пълна анархия . 0| 4994 |24.02.2016 Вижте какво реши правителството . 0| 4632 |22.02.2016 Верижна катастрофа с пострадали на Цариградско направи дълги опашки . 12| 4319 |18.02.2016 БСП : Управляващите целят феодализация на университети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads