Реклама / Ads
12| 5114 |04.12.2009 НОВИНИ

Валентин Димитров: Безчовечно е да съдят майка ми

.
Валентин Димитров
Не е човечно да разкарват една над 80-годишна жена из съдебните зали и да я обвиняват в абсурдни неща. Никой не го интересува как унижават майка ми пред журналистите за неща, за които не е виновна".
 
Това каза за frognews.bg Валентин Димитров, веднага след днешното заседание пред Софийски градски съд, където той и майка му обжалват 14-годишна присъда от по-ниската инстанция.

"Майка ми няма изобщо такива възможности, че да не декларира сумите по обвинението. За едни и същи пари ми повдигат обвинение и на нея и на мен. Прокуратурата е без никакъв външен контрол и прави това, което си иска", ядосва се подсъдимият пред сайта ни.

"За това, което всички наричат джакузи, а е само една вана, никой не написа, че освен мен са влизали още 103 човека", твърди Димитров. Според него прокуратурата се радва и на комфорт, който й е осигурен от медийната подкрепа. Той е категоричен, че и цял свят има поръчкови дела, но в "белите страни" са те са приключили твърде отдавна.

На въпрос на frognews.bg, дали Димитров се чувства като "бушон" на стремежа на страната ни да има маркови дела, за да влезне в ЕС, бившият шеф на "Топлофикация" отговори утвърдително.


Софийският градски съд не уважи днес искането на Валентин Димитров и майка му и не върна делото на прокуратурата. Двамта са изправени пред съда за данъчни престъпления.

Според адвокатите на подсъдимия Динитров, е нарушено правото на защита на майката, затова те пожелаха връщане.

По закон всеки обвиняем разполага със седемдневен срок, за да се запознае с обвинението и да се осигури защита. В случая обаче този седемдневен срок липсва, казаха днес защитниците на бившия шеф на Топофикация..

СГС отчете, че е допуснато процесуално нарушение в хода на досъдебното производство, в което Цеца не е дала обяснения. Според съда това нарушение не е съществено и в съдебна фаза тя винаги може да даде обяснения.

Бившият шеф на Топлофикация-София поиска да му бъде осигурено спокойствие в цялата съдебна палата, което нямаше как да бъде изпълнено, защото сградата е обществено място.
Следващото заседание по делото ще е на 15 февруари.

Frognews.bg припомня, че Валентин Димитров е признат за виновен и осъден на 14 години затвор за присвояването на близо шест милиона лева от „Топлофикация София". Той обаче беше оправдан по обвинението за умишлена безстопанственост, която присъда той оспорва..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5625 |30.11.2009 М. Димитров: Спрете с приказките, че СДС загива . 15| 4721 |15.11.2009 Мартин Димитров: Фандъкова е кмет благодарение на СДС . 3| 8591 |12.11.2009 Съдят "смелчага", заплашвал Бойко Борисов . 7| 4891 |22.10.2009 П. Димитров: Рейтингът на Борисов не отеква в стомаха на българина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads