Реклама / Ads
14| 3837 |15.02.2021 НОВИНИ

Валери Найденов: Ако политиката е мръсна работа, изборите са като баня, в случая кална

.
Източник: БГНЕС
Ако политиката е мръсна работа, то изборите са като баня. Тук ще се окаже кална баня. Надяваме се изборите да изчистят всички събития от миналата година, тези демонстрации, взаимни нападки, разобличения, компромати. Надяваме се вотът да легитимира новата власт.
 

Според журналиста Валери Найденов COVID-19 е основният играч на предстоящите парламентарни избори.

 

„Много сериозно ще накърни представителността на изборите. Не мога да разбера защо избраха почти най-ранната възможна дата – 4 април. За всеки нормален и разумен човек е очевидно, че колкото по-късно, толкова по-добре. Първо – ще бъдат ваксинирани много повече хора, второ – ще е горещо, ще е лято в края на май, заразата ще намалее значително. В момента никой не знае колко хора ще отидат до урните. Представете си един малко абсурден сценарий – само 20/100 активност. При това положение веднага ще възникне въпросът за още едни избори в края на лятото. Това ще делегитимира новоизбраните“, обясни в предаването „Лице в лице“ по bTV .

 

Според него има някакъв замисъл и датата е избрана нарочно, за да може наистина след половин година да има нови избори, тъй като всички анкети показват, че резултатът ще е същия като предишния път.

 

Единствената нова фигура, според журналиста, била партията на Слави Трифонов. Другите били рециклирани политици.

 

„Ще има една коалиция, в която е възможно Слави Трифонов, като третата партия, да бъде включен“, обясни той. Въпреки това журналистът прогнозира, че не ни очаква нищо по-добро след изборите.

 

„Ние сме в един лош икономически коловоз и не можем да излезем от него. Единственият начин да го направим е ако имаме силна лява партия“, добави той, като уточни, че не вижда лявата идея в Българската социалистическа партия. Според него нито една от партиите няма своя убедителна идеология, която да изкара хората от този коловоз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5049 |13.02.2021 Доц. Климент Найденов: Искаме пълна смяна, а не рестарт на системата . 40| 3473 |11.02.2021 Валери Симеонов: И в семействата има скандали. Защо имате прекомерни изисквания? . 23| 3311 |06.02.2021 Валери Симеонов смята, че не било патриотично да се хвърли оставка 6 месеца преди изборите . 13| 12284 |05.02.2021 Съд за България в Страсбург за думи на Гешев и Валери Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads