Реклама / Ads
3| 4239 |03.10.2017 НОВИНИ

Симеонов: Атаката срещу Делян Добрев ни връща във времената на сталинските чистки

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
От свое име и от името на ръководството на Национален Фронт за Спасение на България призовавам коалиционните партньори от ГЕРБ и Народното Събрание да отхвърлят оставката на Делян Добрев. Тя е подадена под огромен медиен натиск и политически обвинения, които към момента лежат единствено върху клевети.
 
Приемането на тази оставка ще легитимира политическите спекулации като норма за саморазправа и лов на вещици. Това написа във Фейсбук вицепремиерът и председател на НФСБ Валери Симеонов.

"Работил съм с Делян Добрев в две парламентарни комисии и съм придобил впечатления за него като един морален политик и експерт със задълбочени знания в енергетиката и икономиката. Резултатите от неговата дейност като министър и народен представител също говорят сами за себе си – въвеждане на структурни мерки за висока ефективност на държавните политики в енергетиката и ограничаване на корупцията. Именно той като министър положи основите на енергийните реформи, които днес се прилагат и благодарение на които започна оздравяването на енергетиката. Зад днешната политическа атака стоят вероятно точно засегнатите от тези структурни реформи олигарси. Това са фактите. Що се отнася до спекулациите и политическите обвинения, които не почиват на факти, а на внушения, то достатъчно поражения бяха нанесени с оставките на обвинените в роднински връзки с Делян Добрев, към чиято работа не бе отправен нито един упрек", заявява Симеонов.
"Всичко това ни връща във времената на сталинските чистки, когато цели семейства изчезваха в лагерите, само заради връзките си с някой „неблагонадежден“ или във времената на ранния социализъм в България, когато цели фамилии бяха репресирани, поради връзка с някой „враг на народа“. Как никой не зададе въпроса дали тези хора са професионалисти и са си вършили работата, та чак тогава да им бъде дадена оценка и наложена санкция? Тази атака бе инициирана от една непривлекателна личност, започнала политическата си кариера от задната седалка на един мотор и влязла в телевизионната журналистика през задната врата на партийната шуробаджанащина. Грешка. Псевдожурналистика, в която винаги има само една „истина“ и никога две страни. Спрямо такива като нея, трябва да се прилага само и единствено законът в цялата му тежест, както постъпих, когато бе разпалена клеветническа кампания по отношение изграждането на защитното преградно съоръжение по границата с Турция. Призовавам Делян Добрев да използва всички законови средства, за да изтрие петното на клеветите и накаже клеветниците. Неговата политическа кариера не трябва да бъде жертва на клеветническа кампания. Управляващите днес партии доказахме, че не разпъваме чадър над политически лица при доказани обвинения в неморално или незаконно поведение. И това е един нов модел на политика през последните десетилетия, който не е характерен за БСП. Казусът „Добрев“, обаче, е коренно различен, тъй като става въпрос за недоказани обвинения. Апелирам към ръководството на ГЕРБ за повече здрав разум, а към Делян Добрев за повече кураж, отговорност и стоицизъм", пише още Валери Симеонов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5872 |02.10.2017 Кирил Домусчиев се включи в смешния плач за оставката на Делян Добрев . 2| 4064 |02.10.2017 Евродепутат: Всички структури на ГЕРБ подкрепиха Делян Добрев . 7| 4857 |01.10.2017 Делян Добрев: Опетнен съм от лъжите на Елена Йончева . 29| 11640 |01.10.2017 Делян Добрев: Подавам оставка. Труп съм, убиха ме...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads