Реклама / Ads
19| 5584 |16.06.2020 НОВИНИ

Валери Симеонов непоклатим в битката срещу хазарта. Атакува Божков при всяка възмонжост

.
Валери Симеонов
Хазартът е бич за държавата. Когато сме единни има резултати - както е затварянето на хазарта на господин Божков. Вече никой не търка билетчета.
 

Това бе лайтмотив по време на интервюто на лидера на НФСБ Валери Симеонов по БНТ.

 

ФрогНюз припомня, че Симеонов упорито се опитва да пребори хазарта в страната. Той бе инициатор на законовите промени, които доведоха до закриването на "Националната лотария". Преди около две седмици той намеси и името на Валентин Златев като намекна, че това трябва да е "следващият олигарх".

 

"Не съжалявам, че съм споменал Валентин Златев. Винаги меря думите си. Когато казвам нещо, имам основание да го твърдя. Златев продължаваше близо 10 години монопол в търговията с горива, данъчни складове, които са 80% собственост на една фирма. Това не е пазарна среда, няма равноправие. Да, има комисия. Имаше и комисия по хазарта, която доста угодно обслужваше големия страшен човек “Черепа”. Те трябва да имат зад гърба си защитата на държавата тези комисии, да са изчистени от желания, да не са податливи на корупция", посочи Симеонов.

 

Лидерът на НФСБ обаче не отговори на журналистически въпрос къде е била държавната подкрепа, за да може Комисията по хазарта да върши работата си. Въпросът беше повторен.

 

"Не мисля, че предишната комисия е могла да се противопостави спокойно", заяви Симеонов като продължи:

 

"Вижте, нека оставим прокуртурата да си върши работата".

 

"Божков има по-артистични занимания, с които отклонява вниманието на общността, но не е завел дело за обвиненията. Поведението му е нелогично", заяви Симеонов.

 

Последва разговор за стабилността на коалицията между Обединени патриоти и ГЕРБ.

 

ФрогНюз припомня, че миналата седмица имаше известни сътресения заради промените в Закона за МВР и отказа на управляващите да подкрепят патриотите в идеята им за създаването на доброволните отряди. Тогава от ОП нееднозначно призоваха да се преосмисли подобна позиция, иначе би последвала раздяла. Въпросът трябва да се реши на коалиционен съвет, но датата на провеждането му остана в тайна - Валери Симеонов отказа да я оповести поради липса на разрешение и защото "струпването на камери прд МС не е полезно".

 

"Стабилна ли е коалицията ще мога да отговоря след съвет. Имаме разнобой по закона за доброволчеството, който трябваше да бъде гласуван. Колегите от ГЕРБ се оттеглиха от подкрепата по този закон. Това ще е тежкият въпрос на нашия съвет. Трябва да се търси решение и диалог - ако има притеснения, да ги изкажат. Разчитам на консенсус. Когато сме единни има резултати - както е затварянето на хазарта на господин Божков. Не вярвам да се стигне до скъсване на споразумението. Винаги има разминавания. Въпрос на диалог е всичко”, посочи Симеонов като отново не пропусна възможност да намеси името на вече бившия хазартен бос, който продължава да се намира в Дубай.

 

"Атакува всичко наред само и само да има подмяна на управлението. Дай боже да се промени всичко и да се върне на бял кон. Няма да стане. Няма да го позволи ЕС, ако щете", посочи още Симеонов.

 

НФСБ има предложение всички хазартни зали и казина у нас да бъдат затворени до 2025 година. Спортът обаче се обяви против.

 

"Клубовете са организирани да го направят. Те са мотивирани от собственици на казина и тн. Нали не се заблуждавате, че казината отделят сериозни пари за спортни клубове или училищния спорт? Законопроекта срещу империята на Васил Божков също е срещнал отпор от клубове. Търкането на билетчета е в миналото. Национална лотария няма. Това са такива реакции, които са “инспирирани”, но зад тях не се крие опасение за ощетяване на спорта в страната. Основните спонсори си остават. Извършват си дейност, плащат си данъците. Откъде имате статистика да твърдите, че казината са основен спонсор? Лъжат", категоричен беше Симеонов.

 

"Не мисля, че трябва да продължавам да се аргументирам - и на децата е ясно, че това е една пандемия. Не е по-безопасно от коронавирус и не носи по-малко жертви. Никой не вярваше, че търкането на билетчета може да се спре. Факт е - не се търкат никъде талончета. Хората свикнаха с това", обясни още Симеонов и допълни:

 

"Хазартът удря по най-бедните. Склонни да дадат последното си левче са те. По тази причина те скачат със затворени очи в морето “хазарт” без да знаят да плуват. Целта е да се ограничи хазартната зависимост. Няма да се спрем, независимо, че тотализатора е вкарал предложения. Няма да стане. Това е държавно предприятие и трябва да изпълнява своите функции - придобиване на печалба и подпомагане на спорта. Няма да позволим тотализатора да изземе тази ниша, която се освободи".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4475 |15.06.2020 И ЦСКА скочи срещу проектозакона на Валери Симеонов . 10| 6795 |12.06.2020 ДПС напуснаха пленарна зала заради Валери Симеонов . 5| 6470 |11.06.2020 Първан Симеонов: Властта е в обяснителен режим, Божков й води

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads