Реклама / Ads
9| 5946 |30.06.2020 НОВИНИ

Валери Симеонов: Плажовете се пукаха по шевовете в почивните дни

.
Валери Симеонов
Събота и неделя плажовете по Южното Черноморие бяха пълни. Созопол, Приморско „се пукаха по шевоте”. За съжаление в „Слънчев бряг” все още чакат туристи. Разбира се, трябва и през седмицата да има хора.
 

Това заяви пред Нова тв председателят на НФСБ Валери Симеонов. Според него това е добра новина за туризма. 

 

Той коментира и увеличения брой заразени. „Днес са направени 4500 проби. Никога не са правени толкова. Освен това имаме огнище  в Смолян. Това променя общата статистика. Резултатите не са много по-различни от вчера. Мерките бяха бързо разхлабени. В МС има нечистоплътно надпреварване за освобождаване на мерките. Не се вслушват в Щаба. Тези 5 души изнесоха цялата тежест на епидемията. Неоснователно ги обвинихме. Щабът спаси държавата. Отварянето на баровете и дискотеките също беше грешка. Кой брои дали те са пълни на 50 %? Това е имитация, лицемерие. Нямаме едно от най-важните условия, които постави Щабът – „к”-то (контрола) го нямаме", поясни той. 

В бензиностанциите, магазините масово не носят маски, поясни Симеонов.

 

Според него хората трябва да бъдат плашени, защото иначе не спазват правилата. „Бих препоръчах на министър Ананиев да допълни в заповедта да се налага глоба от 300 лв. на всеки, който обслужва клиенти без маска”, каза още председателят на НФСБ.

По думите му чрез приетите мерки за туризма тотално е променена обстановката по Черноморието. „Става въпрос за премахването на таксите за шезлонг и чадър, за ваучерите”, поясни той.

 

Мярката 60/40 не проработи, категоричен е Симеонов. „Когато ти е затворен ресторантът, няма откъде да вземеш 40 % да платиш заплата и осигуровки на служителите", поясни председателят на НФСБ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5595 |25.06.2020 Десислава Атанасова: БСП да се извини за декларацията на Валери Жаблянов . 21| 10213 |19.06.2020 Първан Симеонов: Зад скандалите стои вътрешнопартийна или олигархична отмъстителност . 7| 5270 |17.06.2020 Депутатите отхвърлиха исканията на Валери Симеонов за казината и игралните зали . 19| 5603 |16.06.2020 Валери Симеонов непоклатим в битката срещу хазарта. Атакува Божков при всяка възмонжост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads