Реклама / Ads
9| 3784 |18.03.2020 НОВИНИ

Валери Симеонов поиска полицейски час

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
Валери Симеонов поиска църквата да вземе мерки срещу вируса и причастията да не се дават с една лъжица за всички миряни: ”да не се правим, че тя е свещена.” Ние сме в състояние на война с един невидим враг, изтъкна патриотът.
 

Симеонов иска и полицейски час. Той настоява да се забрани движението с автомобили.

 

Извънредните мерки според него трябва да важат и за бременните жени и за тези, които се подлагат на инвитро. Според него извънредното положение въвеждало извънредни мерки и в трудово-правните отношения. За пример той даде казус с бременна касиерка, единствен служител в магазина. Симеонов попита, ако я пуснел работодателят в отпуск какво ставало. В закона се предлага работодателят да е задължен да дава отпуск на бременни служителки, ако те го поискат.

 

Също така Валери Симеонов постави акцент върху това законът да е кратък и ясен.

 

Хасан Адемов предлага към мярката за бременните жени, които предлага властта, да се включат и служителите над 60 години, защото и те са уязвими. Затова според ДПС и те трябва да ползват задължително отпуск,ако поискат. Законът предлага, когато работата на предприятието или на част от него е преустановена при извънредно положение поради издадена заповед на компетентен държавен орган, но работниците и служителите не ползват платен годишен отпуск от работодателя, наетите лица да имат право на обезщетение. Размерът на обезщетението е 50 на сто от брутното трудово възнаграждение, но не по-малко от 75 на сто от минималната работна заплата, установена за страната. Обезщетението се дължи от работодателя на работника или служителя.

 

В случая, когато не е предоставен платен годишен отпуск при обявено извънредно положение и работодателят е преценил да прекрати работата на предприятието или на част от него, без да има забрана за извършване на такава дейност, наложена със заповед на държавен орган, работодателят е длъжен да изплати пълния размер на брутното трудово възнаграждение на наетото лице.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 79| 7290 |14.03.2020 Проф. Мутафчийски поиска МС да въведe най-строгите мерки срещу коронавируса . 6| 5005 |14.03.2020 Прокуратурата поиска от отговорните институции незабавни проверки на продажбата на лекарства и храни . 12| 4235 |09.03.2020 Ердоган поиска НАТО да защити границата между Турция и Сирия . 2| 6099 |05.03.2020 ”Ню геймс”, организатор на лотарията на Божков, поиска обявяване в несъстоятелност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads