Реклама / Ads
13| 3870 |28.07.2024 НОВИНИ

Ваня Григорова: Ще обжалваме решението на съда

.
Общинският съветник от „БСП за България“ Ваня Григорова Източник: Стопкадър: bTV
„Ще обжалваме. Имаме седем дневен срок, но не е ясно от кога. В петък беше публикувано съобщение от две изречения на сайта на съда, но самото решение все още не е качено. Така че - ние не знаем какви са основанията на съда да пренебрегне многобройните експертизи, които бяха извършени.“
 

Това заяви в ефира на bTV общинският съветник от „БСП за България“ Ваня Григорова по отношение на решението на Административния съд София-град, което потвърди избора на Васил Терзиев за градоначалник на столицата след балотажа на местния вот от есента на миналата година.

 

„Ако тези експертизи нямат значение, защо тогава съдът бави решението по делото месеци наред, за да изчака експертизите и да се плащат едни немалки хонорари на вещите лица? А след това да вземе решение, което категорично не взема предвид заключенията в експертизите“, попита Григорова.





„Адвокатите трябва да се запознаят с мотивите, за да знаят защо съдът е решил, че изборът на Терзиев е безспорен при положение, че над 300 флашки са манипулирани. И това беше записано в изводите от експертизите“, уточни тя.

 

Според нея резултатите са манипулирани.

 

„Манипулирани са флашките, които съдържат резултатите. В каква посока са манипулирани, няма как да установим. Това са написали вещите лица. Другата страна поиска тройна експертиза. Тя посочи абсолютно същото. Защо прескочихме законовия срок, в който трябваше да се вземе такова решение? Защото срокът за решение по тези дела е два месеца на първа и втора инстанция. Ние имаме вече осем месеца само на първа инстанция, защото чакахме експертизите, които струват немалко пари, освен време“, каза още Григорова.





Тя поясни, че няма как да очаква, че ще стане кмет на София, защото ако се докаже, че има манипулация на резултатите, ще има нови избори, както и нови кандидати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2179 |28.07.2024 Пожарът на границата с Гърция продължава да бушува . 0| 2172 |28.07.2024 6-ма български спортисти ще участват във втория ден на Олимпийските игри в Париж . 1| 2216 |28.07.2024 Радикални левичари може да стоят зад палежите по жп мрежата на Франция часове преди откриването на Олимпиадата . 6| 2500 |28.07.2024 Ужасът край Елин Пелин: Открита е трета жертва в близост до входа на склада

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads