Реклама / Ads
24| 5866 |14.08.2014 НОВИНИ

Ваньо Танов преживя катарзис-сети се, че Фидосова го е притискала

.
Новият стар шеф на митниците Ваньо Танов преживя катарзис. Той се сети днес на пресконференция, че бившата депутатка от ГЕРБ Искар Фидосова му е оказвала натиск за конкретно назначение на нейн човек. Преди това, обаче яростно отричаше подобно нещо с оправданието, че прихванатият разговор с Фидосова и този с Бойко Борисов били манипулирани.
 

 

Танов разкри за натиска от страна на Фидосова по повод записите на разговорите между него и шефа му Бойко Борисов, касаещи Мишо Бирата. Той събра медиите, за да каже колко подредени е оставил митниците и сега каква разруха заварва. Митниците имали просто сложен шеф, който да си стои в кабинета, а управлението идвало отвън. Разпорежданията били директно и конкретно до шефовете на митническите поделения по места  -  с коя фирма как да се работи. Освен това Агенцията имала три вида отчети за работата си - един за пред финансовото министерство, втори - за вътрешна употреба и трети - за пред Министерския съвет.

 

Танов изтъкна, че когато е оглавявал Агенция „Митници", е нямало назначен нито един служител без конкурсна процедура, а само за тази година са назначени около 90 служители, без изобщо да преминат тази предварителна стъпка. Някои от тях дори били с присъди.

 

Танов напомни, че по негово време е създаден Отдел за анализ на риска, който впоследствие е унищожен. „Митницата е приведена в състояние, в което не може да работи", коментира той.

По думите му липсва експертно мнение, а дори да го има, се подменя и решенията се взимат от 1-2 души, които са обслужвали нечии интереси.

Шефът на агенция „Митници" подчерта лошата кадрова политика и демотивация на състава по всички направления, които са постигнати през изминалата година.

 

Сериозна грешка била и отмяната на Наредба номер 3, която била заменена с Наредба номер 1. „Стъпка по стъпка вървяхме да се създаде електронна система и от излизането на продукта, да има пълен контрол и то не от митнически служител, който има сърце, душа и джобове, а от система, на която не може да й се обадят по телефона", коментира Танов.

С Наредба номер 1 обаче електронната система се демонтирала и по този начин не се подавали никакви данни от фирмите. Според шефа на Агенция „Митници" под претекст, че с отмяната на Наредба номер 3 ще се облекчи бизнесът, всъщност били облекчени няколко бизнесмени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5111 |14.08.2014 Танов си избра за заместници Божидар Алексов и Розалия Димитрова . 21| 5647 |14.08.2014 Ревизоро: Борисов не е предложил връщането на Танов . 22| 5764 |14.08.2014 В. Танов: Едва ме навиха, сега няма да се оттегля! . 38| 5500 |12.08.2014 ДЕСНИТЕ скочиха срещу връщането на Танов за шеф на митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads