Реклама / Ads
0| 2657 |01.11.2022 НОВИНИ

Външният министър на РСМ планира визита в София

.
Буяр Османи
Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи планира следващата седмица да осъществи работно посещение в София, каза той самият днес на пресконференция.
 

„Нямаме отворени въпроси с България, всеки изпълнява своите договорености съгласно протокола, който подписахме през юли. България изпълни своите ангажименти, свързани с договора с Фронтекс, който Република Северна Македония подписа.

 

Замислете се, ако не бяхме постигнали договореност с България преди изборите там, сега щяхме да сме в перманентно чакане да се сформират институциите и да сме  заложници на сформирането на правителство в България”, коментира на пресконференция Османи, в отговор на журналистически въпрос дали случващото се в България се отразява на двустранните разговори.

 

Османи уточни, че диалогът с България продължава със служебното правителство и планира следващата седмица да осъществи работно посещение в София, по време на което, освен срещите си на институционално ниво, има желание да се срещне и с политическите партии в България, за да разговарят „отворено за всичко, за да не се използва сегашната актуална динамика или вътрешната поляризирана динамика в България, за да бъдат направени стъпки, които по-късно ще ни отведат в грешна посока”.

 

„Мисля, че сега е време да се осъществи комуникацията и с политическите партии в България”, посочи Османи.

 

Министърът на външните работи на Северна Македония отново коментира, че е очаквал откриването на македонски клуб „Никола Вапцаров” в Благоевград да предизвика верижна негативна реакция.

 

„Не може сдружение на двама от Канада да разбира повече за актуалната ситуация от нас. Сдружение от пет хиляди километри, с антидържавни възгледи, тъкмо в това време да финансира създаването на клуб, като отговор на създадените в Северна Македония клубове, това не е наша политика и не е наш начин на промотиране на интересите на гражданите”, посочи Османи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4237 |31.10.2022 Ивайло Мирчев: ЕК обори енергийния ни министър, той работи в услуга на ”Лукойл” . 16| 15211 |31.10.2022 ЕК попари енергийния министър. Изключението за вноса на руски петрол не е, за да го продаваме . 13| 4640 |29.10.2022 ”Шпигел”: Москва планирала да удари Берлин, авиобазата на САЩ в Рамщайн или авиобазата Бюхел . 3| 3118 |27.10.2022 Лечева VS. Василев: Служебната министърка отрече да е звъняла на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads