Реклама / Ads
1| 5444 |29.07.2017 НОВИНИ

Варненци хокат кмета за провала на града като младежка столица

.
Иван Портних
Туристическият сезон във Варна върви добре. Ръстът за първото полугодие е 14%, каза в предаването „Тази събота” по bTV кметът на морската столица Иван Портних.
 
Новото това лято са нискотарифните авиокомпании. Това е сериозна предпоставка за повече туристи и най-вече за превръщането на Варна в дестинация за четири сезона”, допълни той.

Във Варна и целия регион морските води са чисти, увери кметът.

 

Тази година Варна е Европейска младежка столица. Тя беше избрана за европейска младежка столица преди две години. Подборът на проектите обаче започна едва тази пролет. Досега са одобрени близо сто идеи.

 

„Нека да не смесваме водата с олиото, защото не всичко е купон и празненства на открито, на плажа”, коментира Биляна Раева, председател на УС на сдружение „Варна – европейска младежка столица”.

 

Затова и голяма част от проявите всъщност са семинари в затворени пространства без масово участие. Реклами из града и календар със събитията на публични места няма.

„Не се оправдаха очакванията Варна да се реализира пълноценно като младежка столица, най-вече поради това, че твърде малко са събитията, които получават публичност”, изтъкна композиторът и създател на „Откритие” Доно Цветков.

 

„Събитията покрай Европейската младежка столица са натоварени с много помпозност и почти нулево съдържание”, смята пък Костадинов Костадинов от комисия „Младежки дейности и спорт” в Общинския съвет.

 

Николай е диджей и в ежедневния си контакт с младежите рядко вижда запленени от идеите на младежката столица. „За съжаление, не се усеща много като младежка столица поради липсата на реклама, поради липсата на различни и достатъчно събития, свързани с младите”, смята той.

 

Мотото на столицата е InnoWave – иновативна вълна. Общинският бюджет я финансира с 900 хиляди лeвa. Прави впечатление, че средства и логото "европейска младежка столица" получават редица немладежки и ежегодни фестивали.

 

Културните дейци във Варна недоволстват, че средствата от общинския фонд „Култура” отиват в младежката столица за сметка на останалите събития. В същото време джаги на открито получават близо 12 хиляди лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7112 |16.07.2017 Нов протест срещу кмета от ГЕРБ на Септември Марин Рачев . 1| 6617 |09.07.2017 Протестиращи искат пълна ревизия на кмета на Септември . 2| 6012 |29.06.2017 Среща при кмета на Асеновград след протеста срещу ромите . 12| 6711 |28.06.2017 Цветанов: Забраниха ми да присъствам на срещата на Радев и кмета на Свищов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads