Реклама / Ads
0| 2968 |22.02.2023 НОВИНИ

ВАС потвърди конфликта на интереси за кметицата на район ”Красно село”

.
Установеният от КПКОНПИ конфликт на интереси за Росина Станиславова, кмет на столичния район „Красно село” (мандат 2019-2023 г.), е потвърден с решение на Върховния административен съд (ВАС). Установено е, че тя, че като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Наложена ѝ е глоба в размер на 5 000 лв., което е минималният размер от предвидените в закона санкции.
 

Върховните съдии потвърждават решението на Административен съд – София град и отхвърлят жалбите на Станиславова като неоснователни.

 

Посочват, че в хода на делото тя се е възползвала от правото си на защита чрез „многобройни молби с повтарящи се искания (18 бр. молби, внесени до последното по делото заседание и 7 бр. след обявяване на делото за решаване) – за назначаване на правна помощ, за отлагане на делото, за поправка и допълване на протоколи, за спиране на съдебното производство и за отвод".

 

Изцяло са потвърдени констатациите на КПКОНПИ, чието производство по установяване на конфликта на интереси е започнало по сигнал. Събрани са доказателства, че на 15.05.2020 г. на електронната страница на район „Красно село" е публикувано съобщение за стартиране на кампания за набиране на сътрудници по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. Столичният район е бенефициент по програмата и като такъв следва да получи безвъзмездна помощ в максимален размер до 365 700 лв.

"Понеже ние пуснахме писмо до МФ и до МТС, които са водещи в тези проекти, получихме утвърдителен отговор на нашата теза, с което да постигнем промяна на решението на СОС, с което се включват и останалите райони. От там започна и атаката срещу мен. С този скалъпен сигнал, манипулиран от г-н Георги Георгиев. Сезирала съм г-жа Фандъкова за проверка, но проверка не ми е известно да е направена до този момент", каза Росина Станиславова, кмет на район "Красно село":

 

"Нашият район най-накрая ще види бял ден, защото от началото на управлението на нашата вече бивша кметица, районът ни затъна изключително много по отношение на тротоари и улици", каза Цанко Донков.

 

"В този район през последните 4 години нищо не се случва. Всички неща са пълен погром, не се обръща никакво внимание на гражданите и управлението на публичната инфраструктура е под всякаква критика", каза Атанас Баджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3128 |22.02.2023 Окончателно: Кметицата на ”Красно село” е в конфликт на интереси . 13| 3526 |18.02.2023 Тагарев: Военната помощ за Украйна категорично няма да ни въвлече в ескалация на конфликта . 8| 2983 |14.02.2023 Кремъл обвини НАТО, че е е все по-замесен в конфликта в Украйна . 14| 3788 |11.02.2023 Санкциите срещу Овчаров били удар срещу българските интереси в енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads