Реклама / Ads
7| 3559 |02.03.2023 НОВИНИ

Василев няма нужда от Морфов, той щял да бъде главен режисьор на Народния театър

.
Директорът на Народния театър Васил Василев щял да съвместява длъжността с тази на главен режисьор. Това съобщи самият той по време на брифинг, организиран по повод уволнението на Александър Морфов.
 

"Аз също съм режисьор, така че мога да съвместявам двете длъжности. На театъра пише "Иван Вазов", не "Александър Морфов". Народният театър е отворен за постиженията на всички български и европейски режисьори и те трябва да бъдат равнопоставени. Не могат да бъдат привилигировани. И в това е проблемът", каза Василев.

 

"Личностите в Националния театър не значат нищо, Националният театър значи нещо", Така Василев отговори на въпрос на журналист за намерението на актьора Валери Йорданов да подаде оставка в знак на протест.

 

"Ние настояваме за оставки, оставки, оставки. ние настояваме да не се работи, да живеем мизерно, да се руши. Ние не настояваме да се създава и да се гради. Хййде да градим, аз имам още 4 г. мандат. Който е готов за този пост, да заповяда с концепция и да направим най-доброто за националния театър", каза той.

 

Василев държеше да подчертае, че е сключил допълнителни договори с Александър Морфов за поставянето на две негови пиеси - "Животът е прекрасен" и "Хъшове" дори след уволнението.

 

"Творецът Морфов никой не може да го уволни - никой не може да му свали представленията без негова позиция", обяви той.

 

В същото време даде да се разбере, че не държи особено да запази неговите спектакли, защото "има много млади режисьори, които си изкарват прехраната като бармани и серивитьори" и можело да получат възможност за изява.

 

На въпроса дали смята, че самият той е допуснал грешка, директорът обяви, че е сгрешил, че се е преместил от Плевенския в Народния театър.

 

"Това е третият опит, в който отивам в нов театър. Третият опит показа същото - когато променяш, има шамари, когато слугуваш си благословен", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7463 |02.03.2023 Василев потвърди автентичността на записа, който беше изпратен във ФрогНюз . 13| 3531 |02.03.2023 Войната в Украйна: Удари в Запорожие и уверение от Кремъл, че няма да използва ядрено оръжие . 6| 3809 |01.03.2023 Граждани скандират в подкрепа на Морфов: "Мафията е и в Народния театър!", "Оставка!", "Ще свалим Васил Василев!" . 0| 2976 |01.03.2023 Коалицията ”ПП-ДБ” за скандала в НТ: В изкуството няма място за партии и партийни демонстрации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads