Реклама / Ads
17| 5121 |30.01.2016 НОВИНИ

Р. Василев: Пионери сме в клепането

.
Роман Василев
Не загубено доверие от страна на главния прокурор Сотир Цацаров, а психическото натоварване, нервите, стреса и предложението на компанията за работа доведоха до решението да напусна след 25 години работа в правоохранителните органи, заяви Роман Василев, бивш заместник градски прокурор на София.
 
Помолен да коментира доклада на ЕКи дали би напуснал поста, ако беше на мястото на Цацаров, Василев каза, че единствената разлика в новия доклад е, че „много чиновници от Министерството на правосъдието охотливо посещаваха Брюксел“. Ние сме пионери в клепането. Това не е в един доклад и не съм единственият, който го казва. Обективни забележки и препоръки е имали и в предишни доклади, посочи Василев.

Според него предложението за външен мониторинг на съдебната система е „абсолютно несъстоятелно“, защото в Европейския съюз няма единно правораздаване.

 

От т. нар. Яневагейт„разбрах само, че две съдийки могат да паднат в много ниска махленска клюка. Най-лесно е да бягаш по медиите, но защо не даваш показания, когато те викат“, каза той.

 

Василев добави, че няма да падне „на това махленско ниво да коментирам какво си говорят. Това е изкуствено създадено като балон представен за проблем на съдебната система. Медиите надуха този балон. Винаги съм държал на това, което правя, поемал съм отговорност и съм си носел отговорността. Никой от главните прокурори не ме е викнал и не си е позволил да ми каже, че иска дадено обвинение срещу някого да бъде подписано, увери Василев.

 

Той каза още, че не го е срам от репликата при ареста на бившия министър на отбраната Николай Цонев, че е абсолютен престъпник. „Моето поведение и нецензурираната реплика, така да кажа, е в следствие на поведението на Цонев. Поведението му беше изключително арогантно, с изключително неприлични думи, което не е добре за един офицер. Това, за което съжалявам, е, че този, който правеше записа, не е записал и поведението на Цонев“, каза бившият заместник градски прокурор.

 

Той увери, че не съжалява и за участието си в пресконференцията на прокуратуратаза намерените бюлетини в Костинброд, защото участвал като представител на прокуратурата и и носи отговорността. „Нямаше шоу“, каза той.

 

На въпрос дали би се върнал в съдебната система, Василев отговори: „Вчера е вчера“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4393 |28.01.2016 Илиян Василев: Оставката на Танев -договорка между ГЕРБ и Фронта . 12| 5688 |23.12.2015 В. Василев: Сега е моментът да се измъкнем от зависимости, в които ни вкараха цяла сюрия правителства от 1989 г. насам . 13| 4688 |20.12.2015 Василев: Винетката трябваше да е по-скъпа . 26| 7231 |19.12.2015 Б. Василев: Мулти-култито се провали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads