Реклама / Ads
48| 7487 |03.03.2015 НОВИНИ

В. Вацев: Ипотекирали сме суверенитета си в Брюксел

.
Валентин Вацев
Днес е рожден ден! Човек се замисля, че въпреки всичко го има. Това е денят на нашата идентичност със себе си - каквито сме, такива сме. Не е ден за национално самобичуване, не е за поставяне на проблемите. Това каза по TV7 и NEWS7 политологът доц. Валентин Вацев. Той започна с призив към всички пред този празник да се явяваме без титлите си.
 
Поздравявам българите, които днес се сещат да разпънат знамето. За да покажат - има ни! Не има ме, а има ни!, допълни той.

"На рождения ден виждам три проблема. "Ние" е тема на размисъл точно днес. Въпросът е в националния суверенитет - дали сме свободни. За тези 137 години сме били свободни и не съвсем. Суверенитетът не е тапия, той е състояние", обясни политологът.

Според него бедността дори не е толкова голям проблем, колкото измислените форми на живот, които ни се налагат - те не са точно наши, а по-скоро спуснати принудително от българската политическата класа. "Тези хора (политиците) нямат моралните сили да се изправят пред народа като водачи. Не носят бремето на лидерството", добави Вацев.

"Ние сме в ситуация на ипотекиран суверенитет. Ние сме го ипотекирали, не продали, а ипотекирали - на Брюксел. За сметка на суверенитета ни получаваме пари от там и ги харчим по някакъв начин", категоричен е Валентин Вацев.

Политологът е твърдо убеден, че българите сме упорити. "Ние трябва да устояваме своите интереси, а не да балансираме между чужди. Българската национална буржоазия не се състоя", поясни Вацев.

По думите му не трябва да говорим срещу Русия в ден като днешния въпреки ужасните проблеми, които са там. "Тежки са и американските проблеми, макар и от по-различен характер. Днес е светъл ден - вътре в душите ни трябва да е светло", каза още Валентин Вацев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 16556 |03.03.2015 Бисеров дърпа конците в Министерството на енергетиката . 51| 5119 |03.03.2015 Борисов: 137 години по-късно, българите се нуждаем от смирение и единение . 8| 7056 |03.03.2015 Родният трибагреник се развя пред паметника на Незнайния войн . 17| 6064 |03.03.2015 "Хъшът" Танев: Хората не уважават държавата си, но страшно много обичат родината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads