Реклама / Ads
11| 4751 |19.04.2013 НОВИНИ

Във всяко кметство полицай, обещават предизборно

.
Основна характеристика на държавата по време на ГЕРБ е полицейщината, констатираха опонентите на досегашните управници. Благодарение на усилията на висшите професионални ръководители на МВР под ръководството на Цветан Цветанов много знакови фигури от подземния свят бяха изправени пред съда, казват от ГЕРБ.
 

Основна характеристика на държавата по време на ГЕРБ е полицейщината - огромен бюджет на МВР несъизмерим с другите сектор, безнаказаност на полицията, публичен рекет върху съдебната власт, каза в предизборния дебат по БТВ зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров.

Според него като се прибави огромната безработица и тежката бедност, идвал отговорът защо борбата срещу битовата престъпност е била занемарена. След изборите институциите ще функционират според законите така, че да няма политици над закона, обеща Бисеров. МВР функционира, за да гарантира политическа власт, а трябва да гарантира сигурността на българските граждани и националната сигурност, заяви още той.
 

Държавата абдикира от борбата с престъпността, отчете Илиян Тодоров от Атака. Безнаказана и брутална престъпност се вихри от циганите в малките населени места, а държавата не взима никакви мерки, за да подобри състоянието на хората, които стават жертви на тези набези. В момента има текстове от закона, според които кражбите под 310 лв. не са инкриминирани. Кой прие подобни промени, попита Тодоров. Според него трябва да има полицай във всяко населено място, въпреки че у нас полицаите били на първо място на глава от населението. В България има 60 000 полицаи, докато в 15-милионен В Ню Йорк има 33 000 полицаи, констатира той.
 

Във всяко кметство ще има полицай, ако бюджетът на МВР се разходва по приоритети, а не да се задоволяват чантаджиите във ведомството, заяви на свой ред ген. Атанас Атанасов от ДСБ. Задължително е следващият министър на вътрешните работи да е чел конституцията и да спазва и уважава законите, а не както Цветан Цветанов, за когото няма граница между законното и незаконното, добави той. МВР трябва да бъде издърпано от икономиката, тъй като ГДБОП се превърна в инструмент за рекет; човешките права трябва да бъдат гарантирани, добави той.
 

Престъпността не трябва да се дели на етнически принцип. Ние наследихме нереформирано министерство, което създаваше напрежение при отношенията си с ДАНС, обяви екс зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в правителството на ГЕРБ. Благодарение на усилията на висшите професионални ръководители на МВР под ръководството на Цветан Цветанов много знакови фигури от подземния свят бяха изправени пред съда, добави Вучков.
 

Имам чувството, че ГЕРБ и всички ние живеем в различна действителност, репликира Младен Червеняков от БСП. Според него крупни фигури от подземния свят се разхождат на свобода, Къро, един от приближените на Таки е получил правото да стопанисва паркинга пред зала Армеец, поръчки има и на митниците, изреди той. Пречупвате гръбнака на мафията, като ги натоварите с много злато, посочи Червеняков и констатира, че разкриваемостта спадала, а 3,7 млрд. лв. не влизали в бюджета благодарение на тъмния бизнес.
 

Основният проблем е корупцията, констатира Йонко Грозев от България на гражданите. Тя била определящата среда в обществото, като се започне от източването на държавните предприятия и се стигне до проблемите в митниците и това оказвало натиск върху ефективното правосъдие. Полицията трябва да стане професионална структура, а не върху нея да се оказва сериозно политическо влияние, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5246 |30.03.2013 Марин Райков взима по равно от всяко министерство . 69| 7289 |17.02.2013 Всяко чудо за 3 дни: Иванова подаде оставка на Борисов . 27| 5160 |15.02.2013 Борисов: За всяко евро, внесено в ЕС, България получава над 5 евро . 8| 9192 |28.03.2012 Г. Кадиев: Със Захариев всяко ново нещо е добре забравено старо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads