Реклама / Ads
14| 7944 |06.12.2023 НОВИНИ

Възможно ли е да се прелее интелект? „Пирогов“ - дежурен аргумент на ГЕРБ за скандали

.
Шумотевицата около уволнението на директора на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров, показва, че Борисов е започнал да се вслушва в глупостите на свитата около него. Тази сутрин пред зрителите отново се експонира лицето Делян Добрев – той въобще прибира ли се в къщи? – за да огрее по темите за „Пирогов“, Лукойл, декорацията и каквото още се сетите.
 

Този джобен герберски "Леонардо" десетина пъти повтори, че от ПП-ДБ си отмъщавали заради скандала със съветника на военния министър Тагарев – Мустафа Емин, който се забърка в края на август в скандал именно в най-голямата ни болница за спешно лечение.

 

Мотивите на здравния министър проф. Хинков за отстраняването на д-р Димитров са заради одитен доклад, открил сериозни нередности в управлението и финансите на лечебното заведение. Добрев, Десислава Атанасова, Борисов, проф. Костадин Ангелов и др. от ГЕРБ обаче въртят латерната, че било вендета без да имат и половин аргумент в тази посока. Просто изхождат от модела „Борисов“, при който бяха в сила именно подобни мотиви за разправа с неудобни хора, опоненти и журналисти. Ползваха прокуратурата, службите и всякакъв друг инструментариум, за да си разчистват сметките.

 

Колкото до отношението на Борисов към медиците, достатъчно е да припомним по какъв унизителен начин, в пика на пандемията от Ковид 19, той нареди на проф. Асен Балтов, тогава шеф на „Пирогов“ и проф. Костадин Ангелов, тогава здравен министър ги натовари на джипката, за да им показва маркировката на пътя към Калотина… Колко трябва да са липсите в ценностната система на един субект, за да измисли подобно безумие?

 

Днес крякат уж в защита на Валентин Димитров, но всъщност идеята е да са в медиите и да създават шум около себе си. Колкото до Делян Добрев, все по-често негови съпартийци споделят, че се е прицелил в партийното кресло на Борисов и вече търси поддръжници за реализацията на такъв план.

Освен това няма човек, който се интересува от здравната тема да не знае, че в България два клана контролират по-голямата част от многомилиардните потоци към здравеопазването. Единият води право към върха в ГЕРБ…

 

Също така е много некоректно да бъдат замесвани имена на известни медици от „Пирогов“, които герберските хардлайнери постоянно цитират, без да е ясно дали имат съгласието на въпросните експерти. Подличко е.

 

За такова поведение мъдрият Чудомир ни е оставил следната мисъл: „Някои мислят, че единственото нещо, което им е нужно, за да водят дискусия, е устата.“

„Капо“ на Борисов мислят? Това е новина.

 

Което поражда въпроса: Може ли да се внедри изкуствен интелект там, където липсва естествен?

 

Пироговци нямат нужда от партийни "чадъри" и "подкрепа", защото зад това винаги се крият нездрави интереси.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3853 |06.12.2023 Защо тази есен броят на потенциалните дезертьори в руската армия се е удвоил? . 0| 3923 |06.12.2023 Забавление с програмата за лоялност WINBET PLUS през декември . 0| 3816 |06.12.2023 Столичният площад "Света Неделя" става пешеходна зона . 9| 13584 |06.12.2023 Чистка по сталински в Китай. Какво се случва?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads