Реклама / Ads

5| 3930 |23.06.2020

„България в еврозоната - възможности и предизвикателства” - предстояща международна научна конференция

.
“. Темата е -актуална, отговорна и многопластова, с оглед на предстоящото присъединяване на България към Европейския механизъм на обменните курсове (ERM II) или т. нар. „чакалня на еврозоната“. Целта на научния форум е да бъдат представени различни гледни точки на водещи икономисти от България и Европа.

Конференцията се организира от Цветелина Пенкова, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и Университета за национално и световно стопанство, Катедра „Международни икономически отношения и бизнес“, с ръководител проф. Миланка Славова.

 

Форумът ще се проведе в два панела. Първият ще се фокусира върху опита на други държави (Гърция, Нидерландия, Германия и други), присъединили се вече към Еврозоната, през погледа на членове на Европейския парламент. Фокусът на техните изказвания ще бъде около обществената реакция, икономическата ситуация в първите години от въвеждане на еврото в техните държави, както и сравнителни прилики и разлики между присъединилите се страни и България.  Вторият панел ще бъде посветен на позиции и становища от водещи експерти, учени и преподавали от УНСС, икономисти и други, във връзка с готовността на България за Еврозоната -  обществените нагласи по темата, икономически анализ, и други.

 

На научната конференция ще присъстват водещи икономисти, учени и специалисти по икономически науки от страната и чужбина. Поканени са представители от Европейския парламент на вече присъединили се държави към Еврозоната, за да споделят своя опит и разкажат за предизвикателствата, пред които са били изправени техните държави.

 

Целта е да бъдат представени мненията на високата научна мисъл  и практиката на други държави-членки, приели вече евровалутата в държавите си. Да се чуят реалните проблеми, опит и съвети на специалисти от държави, преминали през този процес.

Конференцията ще се проведе на 16 октомври 2020 (петък) от 10.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство.

Актуална програма и информация за събитието и участниците, може да намерите на www.tsvetelinapenkova.eu


.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Шулева: Не знам дали капитализацията на банка е цената да влезем в чакалнята на еврозоната? 4| 4610 |15.06.2020 . Николай Василев: Няма да се изказвам критично за финансирането на ПИБ заради Еврозоната 16| 5532 |12.06.2020 . ЕЦБ: България не изпълнява критерия за ценова стабилност. А той е ключов за влизане в еврозоната 20| 5992 |10.06.2020 . ЧЕЗ Разпределение и Община Думница обсъдиха възможностите за сътрудничество за бъдещи проекти 0| 4514 |28.05.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ