Реклама / Ads
7| 2249 |18.07.2024 НОВИНИ

"Възраждане" иска оставката на Главчев и Калин Стоянов

.
Костадин Костадинов
Парламентарната група на "Възраждане" иска оставката на служебния премиер Димитър Главчев и на вътрешния министър Калин Стоянов. Мотивът - несправянето с овладяване на бедствието с пожарите.
 

Пред медиите в Партийния дом Костадин Костадинов, видимо разгорещен, заяви, че докато държавата дава помощ за Украйна и за украинските туристи, държавата гори и изгоряха села.

 

Костадинов посочи, че няма достатъчно пожарни коли, а ще дойдат такива от Турция. Той запита медиите дали помнят БТР-ите, които подарихме на Украйна, които сега се оказва, че са ни важни при извънредна обстановка. Той смята, че ако БТР-ите били в България, сега пожарникарите нямало да се чудят как да правят просеки.

 

Сега трябва да искаме помощ от чужбина, тъй като имаме само три хеликоптера, които могат да гасят пожари, недоволен е Костадинов.

Костадин Костадинов запита и къде е армията, която трябвало да помогне в битката с пожарите. Освен това той съобщи, че е участвал в гасенето на пожар в село Припек, но не е разпространявал снимки във фейсбук, за да се хвали с помощта си.

 

Останалите села обаче кой ще ги спаси? Кой? Когато има пожар, трябва да се изкарват живи вериги от хора, които да локализират фронта и да го спират, отбеляза Костадинов. Той запита и защо съюзниците-разбойници не помагат на България.

 

"Преди 3 години руски самолет дойде да ни помага, а защо американците не дойдат да ни помогнат", пита Костадин Костадинов.

 

Запитан дали "Възраждане" виждат формула за редовна власт с третия мандат, Костадин Костадинов заяви, че няма шанс за редовно правителство с третия мандат. 125 депутати били депутатите, които заявили, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС, но сега вече са 119 народни представители - изключените депутати от "Величие". Чисто математически не е възможно да се стигне до съставянето на правителство с третия мандат, коментира той.

 

Костадин Костадинов не очаква президентът Румен Радев да връчи третия мандат на "Възраждане". "Чисто математическо вече не е възможно, като само от три дни математиката не е 125, а 119 народни представители. Очевидно е, че отиваме на нови предсрочни парламентарни избори", обобщи Костадинов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2230 |18.07.2024 Частично бедствено положение е обявено за селата Пролом, Мраченик и град Баня . 0| 28915 |18.07.2024 Ври и кипи телефонът за пенсии и обзщетения на НОИ . 4| 2384 |18.07.2024 Лидерът на демократите в Сената на САЩ: Ще бъде по-добре за страната Байдън да прекрати кампанията си . 0| 2599 |18.07.2024 Регистрираните нови автомобили в България скочиха с 8,4%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads