Реклама / Ads
1| 7195 |20.10.2022 НОВИНИ

Вежди Рашидов с емоционална реч, отказа да е пръв сред равни, получи признание от всички

.
Вежди Рашидов, Тома Биков Източник: БГНЕС
С емоционални думи към всички в парламентарната зала се обърна Вежди Рашидов след като бе номиниран за поста председател на Народното събрание. Аргументите бяха, че освен доайен, той е човек с много опит, натрупан и в професията му, и в политиката.
 

Рашидов припомни част от биографията си, като подчерта, че никога не се е отделял от корените си и до ден днешен се чувства равен с всички, с които е израсъл, живял, учил се е и на които дължи всичко, което е постигнал като творец. Обърна се към по-младите, към хората от "Продължаваме промяната" като пожела и на тях да останат верни на произхода и средата, в която са се офирмили като личности. Пожела на всички да имат уважение към обикновените хора и да заслужат с работата си тяхната любов.

 

„Никога в живота си не съм слагал пред името си никакво звание. Ще бъда откровен, защото съм прям, но не конфликтен човек. Роден съм в Димитровград. Идвам от сиропиталище в село Студен кладенец. Завършил съм Художествената гимназия и Художествената академия с отличен 6. 11 години съм преподавал в Художествената академия."

 

"Когато говорим за критерии, да излезем да си кажем и част от биографията. Академик съм на две държави, като започнете от Франция и стигнете до Москва. Няма по-голяма титла от доброто име, което човек създаде. По една случайност станах депутат. Днес се завъртя и моето име за председател на НС. Искам да благодаря на ПП, че направиха много голяма крачка. Това се иска – да работим за българския народ“, посочи той.

 

„Попитаха ме дали за малко, или много време в името на това българският парламент да се сглоби, да се направят комисиите и да заработим. Имах малкото усещане, че може да жертвам част от годините си. Това не е шега. Отговорността е страшно голяма. Не можем да се шегуваме със съдбата на хората."

 

"Искам да се извиня, имали сме остри влизания с г-жа Нинова. Няколко пъти с позиция, няколко пъти не беше кавалерски. Моля ви да ми простите. Извинявайте, г-жо Нинова. До днес ме гризе съвестта, че съм допуснал да се държа така с една дама. Моля, оттук-нататък оттеглям номинацията си. В името на разума оттеглям и ви моля много: стойте ниско при хората, защото бързо ви намразват."

 

"Пожелавам ви да ви обичат. Аз съм много обичан човек от хората. Значи съм оставил нещо добро у хората. Това говори, че тези хора винаги са били близо до мен. Самият аз произхождам от тях. Същото правите и вие“, обърна се той към народните представители."

 

До един, всички депутати в пленарната зала се изправиха на крака и го аплодираха.

Словото му предизвика аплодисменти, а всички народни представители станаха на крака.

 

Партия ”Възраждане” предложиха нов човек за парламента. Това е Цвета Рангелова.

Преди това те оттеглиха номинацията на Петър Петров.

 

Предстои да видим новите предложения за поста и поредните гласувания. Все още има надежда тази вечер да се поздравим с нов шеф на парламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2753 |19.10.2022 Рашидов би първия звънец в 48-мото НС . 9| 4965 |12.10.2022 Борисов се скара на Рашидов. Изразил лично мнение за Митрофанова. ГЕРБ не я искали в НС . 12| 4198 |12.10.2022 Рашидов: Ако не поканим Митрофанова, това е обявяване на война. Кой ще носи отговорност, ако хвърлят бомба? . 1| 84585 |26.06.2022 Анна Заркова: Ако това, което Вежди каза е вярно, то значи няма отърване от калпавите държавници и държавнички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads